Asıl gündem pahalılık

Okuduğunuz haber
BOZDAĞ YENİDEN ADALET BAKANI

Son maç Kamanspor'la

Anasayfa   /    Siyaset    /    Bozdağ yeniden Adalet Bakanı

Bozdağ yeniden Adalet Bakanı

Yozgat'ın Türk siyasetindeki en etkin simalarından biri olan, Ak Parti Hükümetinde çok önemli görevler üstlenen Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Bekir Bozdağ, görevi devrettiği Abdülhamit Gül'ün istifa etmesinin ardından yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Mevcut haber Ak Parti çevresinde olduğu gibi Yozgat'ta da sevinçle karşılandı.

SİYASET      29 Ocak 2022 - 04:16     0

Bozdağ yeniden Adalet Bakanı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti. Gül'ün yerine görevi devraldığı Bekir Bozdağ yeniden atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, görevden istifa eden Abdülhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atandı.

Yozgat'ın Türk siyasetindeki en etkin simalarından biri olan, Ak Parti Hükümetinde çok önemli görevler üstlenen Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Bekir Bozdağ, uzun bir aranın ardından yeniden Bakanlık koltuğuna oturdu. 

Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı, ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukat olarak çalışan Bozdağ, 1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni Belediye Başkan Adayı oldu, Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

Bozdağ, AKP Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002), AKP Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007), AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu ve 22, 23, 24, 26 ve 27. yasama dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.

Reklam

 

22. Yasama Dönemi'nde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Dönemi'nde AKP TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yapan Bozdağ, 61. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulundu, 27. Yasama Dönemi'nde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor