Okuduğunuz haber
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HİKAYE!
Anasayfa   /    Siyaset    /    Basın özgürlüğü hikaye!

Basın özgürlüğü hikaye!

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Yılmaz, 24 Basın Bayramı'nın iktidarın kısıtlamaları altında kutlandığını ifade etti. Böyle bir ortamda basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olamayacağını dile getirdi.

SİYASET      26 Temmuz 2021 - 19:54     0

Basın özgürlüğü hikaye!

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Yılmaz, 24 Basın Bayramı'nda basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olamayacağını söyledi. AK Parti İktidarının ulusal basını kontrol ettiğini, diğerlerinin de baskı altında tutulduğunu belirten Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Gerçek bir demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birinin halkın haber alma hürriyeti olduğu su götürmez bir gerçektir. Bugün ülkemizde maalesef ulusal basının yüzde 95’i mevcut Ak parti iktidarı tarafından devlet imkanları kullanılarak kontrol edilmektedir. Ak parti iktidarının kontrol etmediği özgür basın mensupları ve kuruluşları ise iktidar  tarafından  uygulanan baskı ve sansür yoluyla tam bir cendere altına alınmış durumdadır.  Ülkemizde iktidarı basın yoluyla eleştirmek ve hatta buna cüret etmek iktidar mensuplarınca adeta vatan hainliği ile özdeşleştirilmektedir. Bugün itibarıyla 128 davada 274 gazeteci yargılanmakta olduğu gibi sadece son 4 ayda 400 habere erişim engeli getirilmiştir. İktidar mensupları bunlarla da yetinmedikleri gibi önümüzdeki Ekim ayından getirecekleri yeni sansür yasaları yoluyla internet medyasını da susturmayı planlamaktadırlar. Yerelde ise Ak parti iktidarının yerel basına dönük en büyük baskı aracı resmi ilanlar yoluyla olmaktadır. Yerel basında Ak parti iktidarına dönük haber yapmak resmi ilan alamamak için en temel gerekçe oluşturmaktadır.  Adeta yerel basın resmi ilan tekeli kullanılarak terbiye edilmeye çalışılmaktadır. İnancımız odur ki her istibdat rejiminin bir sonu vardır ve o son da Ak parti iktidarı için son derece yakındır. İktidar basına uygulamış olduğu sansür ve baskı yoluyla sadece bugünkü istibdat rejimini uzatmaya çalışmaktadır. Deva partisi iktidarında ilk yapılacak olan işlerin başında parti programımızda da açıkça ortaya koyduğumuz üzere hür basın önündeki tüm engelleri kaldırmak olacaktır. Vatandaşlarımızın haber alma hürriyeti bizim nazarımızda en mukaddes hürriyettir. Ayrıca Deva partisi iktidarında yapılacak olan yasal düzenlemelerle basın mensuplarımızın özlük hakları ile ilgili her türlü sorunları çözülecek ve gazetecilik bir suç olmaktan çıkarılıp yasal güvence altına alınmış bir kamusal görev olarak görülecektir. Bu vesile ile Deva partisi il başkanı olarak şahsım ve il teşkilatım adına her şeye rağmen özgür gazetecilik yapmak uğruna mücadele   veren  yerel  basın emekçilerimizin 24 Temmuz Basın bayramını kutlarım . Dileğimiz ve tüm çabamız önümüzdeki  yıllarda  24 Temmuz basın bayramını gerçek bir bayram olarak kutlamak ve bunun kıvancına ortak olmaktır.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor