Hedef marka caddeler

Okuduğunuz haber
ÖNCE İCAZET SONRA ADAYLIK!

Köşk'te kritik buluşma

Anasayfa   /    Siyaset    /    Önce icazet sonra adaylık!

Önce icazet sonra adaylık!

TBMM’ye girmek isteyenlerin birçoğu Genel Merkezlerin yolunu aşındırmaya çoktan başladı.

SİYASET      25 Ocak 2023 - 16:28     0

Önce icazet sonra adaylık!

TBMM’ye girmek isteyenler, mücadeleye genel merkezlerde başladı. Seçim takviminin sıkışıklığı nedeniyle adaylarını merkez yoklamasıyla belirlemesi beklenilen partilerin bu tercihi daha isimleri kamuoyunda bile bilinmeyen birçok aday adayını Ankara’ya gitmeye sevk etti. Amaç Genel Merkez’deki üst düzey yöneticilerle görüşerek, listeye girme garantisi almak ve kulisleri öğrenmek. Partinin üst düzey yöneticileri ile de bir araya gelmek için fırsat kollayan adayların alacakları garantiye istinaden adaylıklarını açıklamaları bekleniyor.

Mayıs ayında yapılması planlanan seçimlere yavaş yavaş yaklaşılırken henüz aday adaylığını açıklayanların azlığı dikkat çekti.

ADAYLAR ANKARA YOLUNDA

Gazetemiz muhabirlerinin edindiği bilgilere göre önceki seçimlerde de adaylıklarını açıklayan ancak listeye giremedikleri için yıprandıklarını yakın çevrelerine anlatan birçok bürokrat ve siyasetçinin Genel Merkez’den garanti almadan yola çıkmayacakları öğrenildi. Bu nedenle işe genel merkezde yapacakları kulis çalışmaları ile başlama kararı alan muhtemel aday adaylarının Partilerin önde gelen isimleri ile görüşebilmek için fırsat kolladıkları iddia edildi. Partilerin genel idare kurulu üyeleri, merkez yönetim kurulu üyeleriyle birebir görüşme yaparak, olurları alınıyor. Aday adayları özellikle teşkilat başkanlarıyla görüşmek istese de onlara pek ulaşılamıyor.

MAYIS AYI DERT AYI!

Belli ki Mart ayı sadece maddi durumu iyi olmayan insanlar için değil milletvekilliğini düşünenler için de dert ayı olacak. Çünkü bu ayla birlikte aday adaylığını düşünenlerin neredeyse tamamı artık kamuoyunun önüne çıkacak. Zaten birçoğu vekillik düşünmediği için proje ortaya koyma gibi bir sıkıntısı da olmayacak. Parti genel merkezlerindeki hareketlilik de artacağı için aday adayları kulislerini adaylıklarını açıklayacakları illerde devam etmek durumunda kalacaklar ki bu da şehirdeki siyasi hareketliliği de oldukça arttıracak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor