Masterler güç topluyor

Okuduğunuz haber
BİZİM ÇOCUKLAR GELİYOR!

Yozgatlı solist destek bekliyor

Anasayfa   /    Spor    /    Bizim çocuklar geliyor!

Bizim çocuklar geliyor!

Yozgatspor Futbol Okulu'nda birbirinden yetenekli çocuklar, geleceğin yıldızı olabilmek için var güçleriyle çalışıyor. Hedefleri gelecekte Milli Takımdaki abileri gibi olabilmek.

SPOR      29 Mart 2021 - 16:08     0

Bizim çocuklar geliyor!

BİZİM ÇOCUKLAR GELİYOR!

Pandemi yasaklarının kalmasının ardından idmanlarına kaldığı yerden devam eden Yozgatspor Futbol Okulu’nda gençler, geleceğin yıldızları olabilmek için antrenörlerinin gözetiminde var güçleriyle çalışıyor. Yozgatspor’un içerisinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmasının yegane yolunun altyapı olduğu bilinmesine rağmen bu yönde beklenilen yatırımların yapılmaması nedeniyle cazibesi artan spor okullarının, bundan sonraki yıllarda yetiştirecekleri yıldız isimlerle Yozgatspor’un kurtuluşuna vesile olmaları bekleniyor.

Yozgatspor Masterler Derneği’nin çatısı altında faaliyetlerine devam eden Yozgatspor Futbol Okulu, geleceğin yıldız isimlerini Türk ve Yozgat sporuna kazandırmanın planlarını yapıyor.

ALTYAPI TEK ÇIKIŞIMIZ

Yozgatspor’un tek kurtuluşunun, ayakta kalabilmesinin yegane yolu altyapıya önem vermek olmasına rağmen yıllardır bir türlü bu konuda adım atılmaması, yeni oluşumları zorunlu kıldı. Son 3-4 yıldır büyük emekler verilen ve birbirinden yetenekli gençlerin çeşitli yaş gruplarında futbol öğrenmek için verdiği çabaya en büyük desteği, evinden, çocuklarından, kimi zaman özel hayatından taviz veren, maddiyatı hiç gözetmeyen, önceliğini Yozgatlı miniklerin futbol öğrenmesi olarak belirleyen Yozgatspor Masterler Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlhami Ünal verdi. Hizmet kervanına zamanla çok değerli isimler dahil olmaya başladı. Yozgat sporunun önemli isimlerinden Mehmet Avşar başta olmak üzere, Nadir Gencel, Süleyman Kozan, İsmail Ekici, Abdullah Ceylan  ve kaleci antrenörü Mustafa Uyar ve Yozgatspor Masterler Kulübü takımının kaptanı, kalecisi Şükrü Köksal da dahil oldu. Pandemi nedeniyle uzun süre sahalarda idman yapamasalar da programlarını evde sürdürmeye çalışan, özellikle derslerini ihmal etmemeleri konusunda antrenörleri tarafından sürekli uyarılan, beslenmelerine yine belirlendiği şekilde dikkat eden minikler, yasakların kalkması ile birlikte yeteneklerini ilerletmek için sahalara akın ettiler.

EN BÜYÜK ÖRNEK MİLLİ TAKIM

Türk futbolunda altyapının öneminin son yıllarda iyiden iyiye anlaşılması, Altınordu, Bursaspor gibi takımların bu anlamda yaptığı çalışmaların meyvelerini toplamaya başlaması, Yozgatspor Futbol Okulu’nda da varılmak istenilen hedefi aslında ortaya koydu. Kendilerini ispat etmeleri, yeteneklerini ileriye taşımaları için çok önemli ve aynı zamanda oldukça güzel bir ortamda çalışmalarına devam eden geleceğinin yıldızlarına en iyi örnek Ay Yıldızlı Milli Takımımız oldu. Dünya Kupası elemelerine Hollanda’yı 4-2, Norveç’i 3-0 yenerek muhteşem bir başlangıç yapan ve FİFA’nın manşetlerine taşıdığı Milli Takım için kullanılan ‘Bizim Çocuklar’ yakıştırması, Yozgatspor’un kurtuluşu olan kendilerine gelecekte şans verilmesi halinde sırtlarına giydikleri formanın hakkını vermeleri kaçınılmaz olan çocuklarımıza da yakışır diye düşünüyoruz.  Bakalım ‘Bizim Çocuklar’ ağabeyleri gibi olabilecekler mi? Bunun cevabını önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor