Öğretmenleri ayrıştırma kanunu

Okuduğunuz haber
YOZGATLI GÖÇMESEYDİ NE OLURDU?

Yozgatspor iyi başladı

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgatlı göçmeseydi ne olurdu?

Yozgatlı göçmeseydi ne olurdu?

Herkes doğduğu ilde yaşasaydı Yozgat 1 milyon 202 969 kişilik nüfusu İle 81 il arasında 27’inci sırada yer alacaktı.

GÜNCEL      04 Subat 2022 - 19:10     0

Yozgatlı göçmeseydi ne olurdu?

Türkiye İstatistik Kurumu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları bir başka gerçeği de ortaya çıkardı. Nüfusunun büyük bölümü başka illerde yaşadığı için küçük il hüviyetinden bir türlü kurtulamayan Yozgat, eğer herkes kendi ilinde yaşasaydı 1 milyon 202 969 kişilik nüfusu İle 81 il arasında 27’inci sırada olacaktı. Mevcut tabloya göre Kocaeli, Sakarya gibi ekonominin beyni durumundaki şehirleri bile geride bırakan Yozgat, uzun yıllardır verdiği göç ile küçük şehir konumundan kurtulamadı.

Yozgat eğer herkes doğduğu şehirde yaşasaydı birçok büyük şehirin bile nüfusundan daha fazla nüfusu sahip olacaktı.

EN BÜYÜK İL URFA OLACAKTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre, Türkiye’de yaşayanlar eğer doğdukları kentte kalmış olsaydı şehirlerin büyüklüğü bambaşka olacaktı. TÜİK verilerine göre, 2 milyon 839 bin 823 nüfusu ile Şanlıurfa ülkenin en kalabalık kenti olurken, onu 2 milyon 603 bin 448 kişi ile Konya, 2 milyon 558 bin 75 nüfusu ile İstanbul izleyecekti.

YOZGAT BÜYÜKŞEHİRLERİ

BİLE SOLLAYACAKTI

Türkiye’de yaşayanlar eğer doğdukları kentte kalmış olsaydı Yozgat 1 milyon 202 969 kişilik nüfusu İle 81 il arasında 27’inci sırada yer alarak aralarında Türkiye sanayisinin beyni durumundaki Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyon gibi illeri bile geride bırakacaktı. İç Anadolu’da ise Ankara, Konya, Kayseri ve Sivas’ın ardından beşinci sırada yer bulacak Yozgat, eğer yatırım konusundaki eksiklikleri giderilmez ve göç hızı aşağılara çekilmezse çok daha büyük nüfus yoğunluğunu başka illere göndermek zorunda kalacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor