Söz de çevreciyiz!

Okuduğunuz haber
İLK ADAY KAZIM ARSLAN!

Ak Parti'de neler oluyor?

Anasayfa   /    Siyaset    /    İlk aday Kazım Arslan!

İlk aday Kazım Arslan!

Belediye Başkanlığı seçimlerine henüz 1 yıla yakın süre olmasına rağmen Dr. Kazım Arslan'ın taraftarları harekete geçti ve zaten bilinen adaylığı duyurmaya başladı.

SİYASET      25 Mayis 2023 - 17:55     0

İlk aday Kazım Arslan!

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gündeme gelecek olan Belediye başkanlığı seçimlerine 1 yıla yakın bir süre olmasına rağmen Yozgat eski belediye başkanlarından Dr. Kazım Arslan, kendisi açıklamasa da ilk aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kendisine yakın kişiler tarafından sosyal medyada başkan adayı paylaşımları yapılmaya başlanan Arslan’ın henüz hangi partiden aday olacağı konusu da belirsizliğini koruyor.

1995 genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçilerek TBMM'de görev yapan,  TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerinde bulunan Arslan. Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılmasının ardından 1998 yılında kurulan Fazilet Partisi'nde Yozgat Milletvekili ve GİK üyesi olarak görev yaptı.

Fazilet Partisi'nin de 2000 yılında Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasının ardından yerine kurulan Saadet Partisi kurucuları arasında yer alan, 2010 yılında parti içi meseleler sebebiyle parti genel başkanı ve diğer GİK üyeleri ile birlikte Saadet Partisi görev ve üyeliğinden istifa ederek Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında kurulan HAS Parti'nin kurucuları arasında yer alan Dr. Kazım Arslan HAS Parti ile AK Parti Bütünleşme sürecinin ardından Numan Kurtulmuş ile birlikte AK Parti'ye katılanlar arasında yer aldı.

2015 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerine Ak Parti adayı olarak getirilen ve Yusuf Başer’den görevi devir alan Dr. Kazım Arslan, yaptğı başarılı çalışmalarla kendisine güvenenleri mahçup etmedi. Yozgat’ın uzun yıllar süren sorunlarına el atan, birçok önemli projeyi hayata geçiren Arslan, başarılı çalışmalarına rağmen Genel Merkez tarafından her nedendir bilinmez aday gösterilmedi. Partiden istifa eden ardından yapılan seçimlere bağımsız olarak katılan Kazım Arslan, Ak Parti adayı Celal Köse karşısında ciddi denebilecek bir oy almasına rağmen seçimi kazanamadı. Yozgatspor FK Kulüp Başkanlığı da yapan ve aradan geçen süre zarfında halk tarafından yaptığı başarılı çalışmalar dikkate alınarak kabul gören ve aday gösterilmesi halinde seçilmesi muhtemel olan isimler arasında yer alan Arslan’ın resmi açıklamayı ne zaman yapacağı ise bilinmiyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor