Aydıncık müteşekkir

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK KABUĞUNU KIRIYOR

Gökdere köyü karantinada!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Çekerek kabuğunu kırıyor

Çekerek kabuğunu kırıyor

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, göreve geldiği süreçten bu tarafa yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. İlçeleri adına çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Çakır, halkına hesap veremeyen bir başkan olmayacağını açıkladı.

SİYASET      01 Mayis 2020 - 04:12     0

Çekerek kabuğunu kırıyor

Çekerek Belediyesinde ilk yılının muhasebesini yapan ve bu bir yıllık sürede yaptığı ve planladığı icraatlarını Sosyal Medyadan canlı yayınla anlatan Belediye Başkanı Eyyüp Çakır; “Halkına hesap veremeyen hakka hesap veremez” Büyük hesaptan önce ben halkıma hesap vereceğim” dedi.

Başkan Çakır, “Bu mantıkla bir yılımızı doldurduğumuz bu kutlu görevde neleri yaptık, neleri planladık daha neleri yapabiliriz onun kısa bir değerlendirmesini yaptık. Bir saatlik programın ardından aldığımız olumlu tepkiler gücümüzü artırdı, yapıcı ve olumlu eleştirilerde varsa hatalarımızı düzeltmede bize ikaz oldu” dedi.

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, göreve geldiği süreçten bu tarafa yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. İlçeleri adına çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Çakır, halkına hesap veremeyen bir başkan olmayacağını açıkladı.

HALKIMIZA HESAP VERECEĞİZ

Bir ilki başardıklarını anlatan Başkan Çakır, “Gelenek neydi; halkın önüne çık emanetini al ve bir daha halka uğrama, isteklerini duyma, ihtiyaçlarını dikkate alma, onu göz ardı et. Seçim yaklaşınca yeniden halka dön ve bir daha görev için ruhsat iste. Biz bunu değiştirdik. Her yıl halka hesap vereceğiz. Yaptığımız hizmeti de yapamadığımız hizmeti de halkımız gerekçeleriyle her yılın sonunda anlatacağız. Halkımızdan gizlimiz saklımız olmayacak” dedi.

‘ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ’

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan canlı yayınla halkın karşısına çıkan Başkan Çakır, gazetemize bir mülakat vererek; “Biz şeffaf ve açık hizmet politikası yürütüyoruz. Bireyselleşen hizmet anlayışını toplumsal menfaate dayalı bir felsefeye dönüştürmeye çalıştığımız için haliyle eski gelenek değişmiş oluyor. Bu da kolay değil, haneye özel hizmet ve bireysel menfaat tarzı uygulamalar artık olmayınca haliyle bazı tepkilerde alınmıyor değil. Bunları göğüsleriz şükür, tek sıkıntımız eğer terazi şaşarsa Mahkemeyi Kübra’da hesap verememek olur. Onun içinde kılı kırk yararak yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCIMIZ

FUAT OKTAY’DAN BÜYÜK GÜÇ ALIYORUZ

Bir yılımızı hem de zor bir yılımızı geride bıraktık. Memleketin durumu, bazı adımları atmamızı geciktirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Bey’in Çekerek sevdası ve bize verdiği muazzam destek sayesinde ilçemize irili ufaklı birçok altı çizilesi hizmet kazandırdık. Birçok hizmetimizin de müjdelerini verdik. Proje aşamasında, ihale aşamasında, fizibilite çalışmaları devam eden çok büyük yatırım maliyetleri olan projelerimizi, inşallah tamamlamış olarak ileriki yıllarda halkımızın karşısına çıkacağız. Bu hizmet kervanında yanımızda olan bizimle birlikte yol yürüyen meclis üyelerimize, İlçe Başkanıma, İlçe teşkilatımıza, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımızda görev alan gençlerimize ve bu davaya gönül vermiş yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi bu bir ekip işidir. Aynı anlayışla İl Başkanıma, bölge Milletvekillerimize ve Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Memleketimizin gururu Fuat Oktay Bey’e bize desteklerinden dolayı şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Tek derdimiz var oda daha yaşanılabilir bir Çekerek oluşturmak, diyen Başkan Çakır bir yıllık icraatlarını bir bir gazetemiz aracılığıyla değerlendirdi. Başkan Çakır bir yıl içerisinde yapılan çalışmaları şu başlıklar altında sıraladı.

YÜKSEKOKUL HAYIRLI OLSUN

İlçemizde Yüksek Okul açılması ile ilgili girişimler yapılmıştı. Ancak Yüksek Okulun açılabilmesi için gerekli işlemler yapılmamıştı. Öncelikle Yüksek Okul için Bir Bina gerekiyordu bunun için Önceki Rektörümüz Salih Karacabey ile görüşmeler gerçekleştirerek bina işini biz çözeceğiz, sizler Üniversite olarak bizlere ilk senenin planlamasını yaparak Tercih klavuzuna dahil edin diyerek Cumhurbaşkanı Yardımcımıza durumu izah ettik ve Bozok Üniversitesi Çekerek Sağlık Meslek Yüksek Okulu için Mekansal planlar yapım yönetmeliği  26. maddesi gereği Milli Eğitim okul alanının, Üniversite alanına dönüştürülmesi için eş değer alan gerekmektedir.İlçemizde İmam Hatip Lisesi olarak yeni yapılan okulun yüksek okula verilmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beyin talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanı  Sayın Umut GÜR bey ile görüşmelerimiz neticesinde Bu zamana kadar açılamayan  Çekerek Sağlık Meslek Yüksek okulumuz  Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat OKTAY bey sayesinde açılmıştır.

4 Bölüm ve 135 Kontenjanıyla  açılan Yüksek Okulumuz için Yurt sorunu çözülmesi gerekiyordu. Hemen yanıbaşında bulunan Yurt Binası KYK yurdu ilçemizde olmadığı için Diyanet Vakfına devrini gerçekleştirerek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da giderdik.

Elbette bu bizim işimiz değil de diyebilirdik ama Bozok Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Ahmet Karadağ bey ve Çekerek Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri hocalarımızla öğretim yılı öncesi istişare toplantısı gerçekleştirdik. Yüksek Okul binamızı yerinde inceleyerek yapılması gereken işleri ve yerel yönetim olarak yapmamız gereken konular üzerinde fikir birliğinde bulunduk.Okul Milli Eğitim Standartlarında yapıldığı için bina içerisinde ciddi bir tadilat gerekliydi ve Belediye olarak bunu da biz yaptık. İlçemize kazandırdığınız Yüksek Okulumuzun baki olabilmesi için hepimizin üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır. Yerelde bizler yapacağımız tesislerimizle öğrencilerimizin Sosyal aktiviteleriyle eğitim dönemlerine katkı sağlayarak kapasitemizi artırıp öğrenci kenti olma yönünde büyümeyi hedeflemekteyiz. İlçemize Yüksek Okulumuz tekraren hayırlı olsun diyorum.

MİLLET KIRAATHANESİ VE KÜTÜPHANE

AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Kop Projesi kapsamında Eski Hükümet Konağının Üst Katında Millet Kıraathanesi, Gençlik Merkezi ve Kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca Yeni Kent Meydanına da projemizi entegre ederek Bina bahçesinde Havuz, Yürüyüş Yolları ile meydanla bütünlük sağlayacağız. Şimdi Hükümet Konağını Gençlik merkezine dönüştürme projesi başladı akabinde meydan projemizle birlikte entegre edeceğiz.Her yaştan vatandaşlarımızın istifadesine sunulan Millet Kıraathanesi, Gençlik Merkezi ve Kütüphanemiz ilçemize hayırlı olsun.

DOĞALGAZSIZ EV KALMAYACAK

Sürmeligaz yetkilileri ve belediyemiz teknik personellerince ilçemizde doğalgaz olmayan konutlarımız ve mahallelerimiz için 2019 Yılında 16 Km yeni Doğalgaz hattı döşedik. İnşallah yakında bütün mahallelerimizin eksikliklerini de tamamlayarak doğalgazsız hiçbir evimizi bırakmayacağız.

MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ YAPTIK

Çekerek Belediyesi olarak vatandaşımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bölgemizde büyük bir eksiklik olan geniş bir mesire alanı ihtiyacımızı karşılamak amacıyla bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız aynı zamanda Bölgemizin en büyük mesire alanı olacak şekilde planlandı. Şato Tesislerimiz yıllardır kullanımda olan bir bölgede. Kıl Çadırı altında bir bina yapılmış ama kullanım sağlanamadığından içler acısı durumdaydı. Biz göreve geldiğimizde şatonun arka bölgesinde bulunan araziyi projelendirerek dolgu işlemlerine başladık. Zeminde oturmalar meydana gelmemesi için etap etap çalışmalara başladık. Şuanda da Peyzaj çalışmalarımız devam etmekte olan bölgemiz içinde Hayvanat Bahçesi yapımı aşama aşama devam etmekte ve vatandaşlarımızdan da ciddi rağbet görmektedir.

ARAÇ FİLOMUZU ARTIRMAYA

DEVAM EDİYORUZ

Vatandaşlarımıza daha hızlı, daha kaliteli hizmet verebilmek adına araç filomuzu arttırmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken de en büyük önceliğimiz Belediyenin Bütçesinden tek kuruş çıkarmadan bunu başarmaktır. Girişimlerimiz ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beyefendinin de destekleri sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belediyemize yaklaşık 300 Bin TL 2 adet Toplam 600 Bin TL değerinde çöp kamyonları hibe edildi. Araçlarımızın ilçemize kazandıran başta Hemşehrimiz, Gururumuz, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beyefendi olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum bey, Milletvekilimiz Av. Yusuf Başer beye teşekkür ediyorum. Yeni araçlarımız İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Ekiplerimizle birlikte daha temiz bir çevre ve yeşile önem veren belediye olmaya devam edeceğiz.

YENİ ÇÖP KONTEYNIRLARI GETİRDİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Hibe konteynırlarımız gelmiştir. 'Çekerek bizim Evimiz, biz evimizi kirletmeyiz' sloganıyla Temiz bir Çekerek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çöp konteynırları ve Sıfır Atık Projesi kapsamında da Karton Depolama Kafesleri ve iç mekan çöp konteynırları hibe olarak ilçemize gelmiştir.

 

TRÜF MANTARI YENİ GELİR KAPISI

Çekerek yerel ürünler olarak zengin bir yapıya sahip olup İlçemiz sınırlarında bulunan ormanlık alanlarda Lagotta Romagnolo, Amarican Cocker, Cocker Bereton cinsi köpekler ile Profesyonel bir ekip eşliğinde trüf mantarı araması yaptırarak bölgemizde Trüf Mantarı haritası oluşturduk. Çalışmamızın ikinci gününde ortalama 3-3.5 Kg civarında Trüf Mantarı bulduk. Orman kaynaklarından çok yönlü ve sürdürülebilir şekilde faydalanmak için yürütülen çalışma kapsamında dünyada "siyah elmas" olarak adlandırılan ve kilosu 1000 ile 1500 TL' yi bulan Mevsimsel olarak 3500 Euro'ya kadar alıcı bulan trüf mantarı arama çalışmaları ilçemizde bölgesel olarakta devam etmektedir. İlçemizde oluşturacağımız Trüf mantarı sahaları ile ülke ekonomisine katkı sağlanması ve orman köylüsüne alternatif gelir kaynağı oluşturulmasını hedefliyoruz. İnşallah arama faaliyetleri sonrası vatandaşlarımıza gerekli eğitimleri de vererek Çekerek Siyah Elmas'ı ile ilçemize katma değer oluşturacağız. Bölgemizde doğal olarak yetişen Trüf Mantarı sonrası 300 Dekarlık bir araziye Trüf Ormanı da Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beyefendinin katılımlarıyla oluşturuldu. İnşallah 3-4 sene sonra o bölgeden toplu Trüf Mantarı Üretilecek ve Çok ciddi bir gelir kaynağını da ilçemize kazandırmış olacağız.

ÇEKEREK KUŞBURNU MARMELATI

PEKMEZİ VE SALÇASI PİYASALARDA

Yöresel Ürünlerimizden ve Şifalı bitkilerimizden oluşan bir pazar oluşturarak ilçemizde ki kadınlarımızın istihdamına katkı sağlayacak projeler yapmaya başladık.  Kuşburnu Tansiyon, Kolestrol gibi Sağlık Sorunlarının da şifasıdır. Bizler yerelde Çekerek Girişimci Kadınlarımızın Kooperatifi üzerinden Kuşburnu Marmelatını Tescil ve Patentini alarak markalaşmayı akabinde ülkemizde öncü olmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde ise Kuşburnu Fidelerimizi toprağa buluşturarak Kuşburnu bahçelerimizi de zenginleştirip üretim endeksli çalışmak istiyoruz. Yapacağımız ve düşündüğümüz projelerimiz zaman isteyen, sabır gerektiren işler olup gelecek adına yürüttüğümüz bu projelerde halkımızın, şehrimizin de faydalanarak istihdam hususunda sorunları birlikte çözmek istiyoruz. İlk etapta 500 adet üretime başladığımız Kuşburnu Marmelatının tanıtımı akabinde seri üretim için adımlar atacağız. Memleketimize Hayırlı olsun.

GİZLİ BAHÇEDE SONA GELİNDİ

Çekerek Irmağı Kızlar Kayası Gizli Bahçe projemizde sona geldik. Irmak Kenarında vatandaşlarımız için kamelya ve Piknik alanları ile yeni bir mesire alanı oluşturduk. Projemizin yapımı hala devam etmesine rağmen civar ilçelerden ve vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görmeye başladı.

Bizler vatandaşlarımızı ve bölge halkını ilçemize çekebilmek ve İnsan Odaklı çalışmalarımıza devam ederekte yapacağımız her projemizde istihdama ne gibi katkı sağlanabilirin hesabını yaparak hareket ediyoruz.

SÜLEYMANİYE CAMİ  VE  DÖRT YOL

CAMİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Süleymaniye Camii ve Dört Yol Cami lerimizin Çevre düzenlemesini yaptık. Cami bahçelerinde ki düzensiz yapılaşmadan kaynaklı kullanım alanlarının olmaması sebebiyle Cami Derneği Başkanımız, Hatip Kardeşimiz ve Müftülüğümüz ile birlikte düzenleme yapmaya karar verdik. Şimdi bu camilerimizde yapılan çalışmalar sonrası çokta geniş bahçelere kavuşturduk. İlçemizin Sembolü haline gelen Lavantalarımızı da camilerimizin bahçelerine dikimini gerçekleştirerek Lavanta Kokulu Cami olarak Turizm haritamıza işliyoruz.

ŞATOYA MESCİD VE ŞADIRVAN YAPTIK

Göreve Geldiğimizde Şato Tesislerimizde Hanım Kardeşlerimiz Namazlarını eda edebilecekleri bir alan yoktu. Mecburen Erkekler Mescidinde Sıra bekliyorlardı. Çay bahçemizde bulunan Şadırvan ise çirkin bir görüntü içerisindeydi. İnsanları tiksindirici bir hal oluşunca Şadırvanı Mescidin altında bir bölgeye taşıdık ve hanım kardeşlerimize de Bayan Mescidi yaptık. Namaz Vakitlerinde Vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ise Ezan Matik kurduk. Allah İbadetlerini Makbul eylesin.

KENT MEYDANI PROJEMİZ BAŞLIYOR

Şehirlerde tıpkı evlerimiz gibidir. Şehir merkezleri bizlerin misafir Odasıdır. Temiz olmalıdır, estetik olmalıdır. İlçemize gelen misafirler şehir merkezinde vakit geçirebilecekleri mekanlar olmalı ve oluşturmalıyız. Bu sebeple planladığımız Yeni Kent Meydanı Projemizle şehrimize yeni renk katacağına inanarak Eski Hükümet Konağı Binasından başlayarak Meydanımızla bütünleşecek bir düzenlemeye başladık.

CEZA VE TEVKİF EVİ KENT

MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Çekerek Kapalı Ceza ve Tevkif Evi'nin Müzeye dönüştürülmesi ile ilgili finans kaynağı talep ediyoruz. İnşallah bu projemizle de nesilden nesile kültürümüzü ve yaşam tarzlarımızda kullandığımız eşyalarımızı sergileyerek yeni nesillere aktarmak istiyoruz.

SORGUN - ÇEKEREK YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZ

TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Hemşerilerimize rahat ve nezih yaşam alanları sunmak adına pratik ve çözüm odaklı iş planımızı geniş yelpazede uygulamaya özen gösteriyoruz. Hizmet belediyeciliği anlayışı ile çıkmış olduğumuz yolda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına İlçemizin başlıca sorunlarından Ulaşım ağımızın Yüksek standartlı olması gayretiyle Sorgun - Çekerek yolumuzda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizin Kalkınma hamlelerinde Yol önemli bir faktördür. Yol Medeniyet demektir. Bizler İlçemizi Turizm kenti yapma gayreti içerisindeyiz. Bu sebeple yapacağımız çalışmalarımızda siz değerli hemşerilerimize günlük planlamayla, günübirlik hizmetlerle değil ilçemizin 50 yılının hesabını yaparak adımlar atıyoruz. Birlikte sabredeceğiz ve birlikte büyüyeceğiz.

MİLLET BAHÇESİ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Seçim beyannamemizde vatandaşlarımıza söz verdiğimiz  Çekerek Barajı Rekreasyon Projemizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Tüm Şehirlere kurulmasının talimatını verdiği Millet Bahçesine dönüştürülmesi için girişimlerde bulunduk.

Eski Devlet Su İşleri Şantiye ve İdari binalarının olduğu yaklaşık 200 Dönümlük arazinin tahsisini aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Protokol imzalayarak Millet Bahçemizin Proje İhalesi de yapılarak çalışmalar başlandı. Projemizin yapımı devam ederken entegre olarak Bilim Merkezi, İbadethane, Millet Parkı ve Millet Kıraathanesi, Mesire Alanları, Su yapılaşmasında İskele yürüyüş yolları, mevcutta bulunan büyük kayaya ise Cam teras çalışmaları yaptırdık. Bu sebeple projemiz tamamlanmış bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki günlerde yapım ihalesi de yapılarak bu yıl içerisinde belirgin bir hale getireceğiz. Bizim çok önem verdiğimiz bir proje olup bu projeyle bölgemizde bulunan Civar illeri de kapsayarak Turizm hacmimizi artırmayı hedefliyoruz.

İlçemize yıllık gelen yabancı misafir sayısı 1000-5000 arasında iken Millet Bahçesi ve Entegre Projelerimizle bu sayı 100-500 Binlere ulaşacak. Nüfusumuzun 10 Katı 20 Katı hatta 50 Katı insan yoğunluğu ilçemize gelecek.

Burada biz yerel yönetim olarak gerekli çalışmaları yapmaktayız ama Özel de de esnaflarımız gerekeni yapmak zorundadır. Misafirlerimiz şehrimize geldiklerinde alışverişlerini buradan yapacak ve ilçemize para bırakacaklardır. Esnaflarımız yanlarında eleman sayılarını artıracak ve istihdamda önemli bir yol kat etmiş olacağız. Bu söylemlerim belki birileri için şu aşamada bir anlam ifade etmese de yapmaya çalıştığımız bütün projelerimizdeki etkileri ileride çok iyi anlayacaklar ve yaşayarak bizlere hak vereceklerdir.

BAL ORMANI OLUŞTURDUK

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Beyin talimatlarıyla Baraj etrafı ağaçlandırması için 350 Dönümlük araziye Lavanta Dikimi gerçekleştirerek Bal Ormanı oluşturduk. Lavanta bitkisi Bal Arıcılığı için önemli bir bitki türüdür. Lavanta Balı ise Ülkemizde Katma Değeri Yüksek bir baldır. İnşallah ağaçlarımız büyüdüğünde ilçemizde Balcılığın merkezi haline gelecektir.

ÇEKEREK TURİZM HARİTASI ILE PLANLANACAK

İlçemizin yerel zenginliklerini gün yüzüne çıkartma gayretiyle planladığımız projeler ve yapacağımız işlerle bölgemizi Turizm merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. İlçe Merkezimizde bulunan, planlamalarını yaptığımız ve başladığımız projelerden Lavanta Adası, Şato Mesire Alanı, Kızlar Kayası Restorasyonu, Gizli Bahçe, Çekerek Barajı Rekreasyonu ile ilçemize yakın mesafede bulunan Çekerek Ulukavak Tabiat Anıtı ve Asırlık Dutluk gibi gezilebilecek, insanımızın doğa ile iç içe olacağı mekanları da tespit ederek bir gezi haritası yapmayı planlıyoruz. Bozkırın ortasında ama karasal iklimden ziyade yeşili bol ,havasıyla, suyuyla insana huzur veren kentimizi daha çok tanıtmak, Turizm potansiyeliyle insanların ilçemize ziyaretlerini artırabilmeye yoğunlaşıyoruz. Her defasında ve her projemizde marka şehir sıfatını koyabileceğimiz potansiyele sahip konumdayız. Ortalama mesafesi 100 Km olan Çorum, Tokat, Amasya, Yozgat merkez gibi küçük ölçekte başlayıp ülke geneline hitap edecek projelerle ilçemizi Turizm Merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle, bizlerinde gayretiyle bunu başaracağımıza inanıyorum.

SANAYİ SİTESİ PARKINA BAŞLADIK

Yeşil Çekerek sloganıyla ilçemizin çehresini değiştirmeye Sanayi Sitesi bölgemizden devam ediyoruz. Zile Yolunda bulunan Sanayi Sitemize 6.300 M2 arazimizin ağaçlarını dikerek peyzaj çalışmamızı tamamladık.Parkımız Zile Yolu Güzergahında olduğu için Peyzaj çalışmalarında bitkilerin Renk Tonlamalarını da dikkate alarak Mazı, Çınar, Yayılıcı ardıç, Akça Ağaç, Ihlamur gibi ağaç türleri, Ateş Tikeni, Dağ Muşmulası, Altın Çanağı ve Lavanta dan oluşan bitki türlerinin dikimini gerçekleştirdik..

ÇEKEREK BAĞCILIK PANELİ DÜZENLEDİK

Çekerek Bağcılığının Geliştirilmesi Panelini gerçekleştirdik. Panel Moderatörlüğünü Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Güngör Yılmaz’ın yaptığı ve alanında uzman olan kıymetli hocalarımız Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Rüstem Cangi, Doç.Dr. Adem Yağcı, Bozok Üniversitesinden Doç.Dr. Emine Sema Çetin, Arş.Gör. Selda Daler, Tokat Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Ensitüsünden Dr. Duran Kılıç beylerin katılımları ile gerçekleşen panelimize çiftçi kardeşlerimizin, ilçe halkımızında yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdik. Belediye denilince akla ilk gelen Yol yapmak, kaldırım yapmak olsa da, bizler sıra dışı bir belediyeciliği ilke edindik. Bizler Gönül Belediyeciliği Sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda Gönüller yapmaya, Gönüllere talip olmaya geldik. Bu azimle hemşehrilerimizin Niyetlerini, talep ve isteklerini BU BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL diyerek elimizle itmeyerek, İlçemizin projelerine ve taleplerine bizlerde ortak olarak, birlikte YERELDE NASIL KALKINABİLİRİZ’i hedefledik.

GELENEKSEL KAZ PİLAVI ŞENLİĞİMİZ

Çekerek Geleneksel Kaz Pilavı Şenliği ile tanıtım günü düzenledik. Bölgemizin simgelerinden Çekerek Kaz’ını tanıtmak için ilçemizde bulunan Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda Kaymakamımız Sayın Mehmet Çağatay Çakal, Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Uğur Kölemen, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tekin Güler, Ak Parti İlçe başkanımız Mehmet Akkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye ve il Genel Meclis üyelerimiz, Kurum Amirleri, Akademisyenlerimiz, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, muhtarlarımız ve Öğrencilerimizle birlikte Kaz Pilavı Şenliği düzenledik. Ekonomik değeriyle de öne çıkan kaz kültürü şehrimiz için son derece önemli ve nesilden nesile aktarılması gereken bir miras olduğu bilinmelidir. Bu bağlamda bu kültürün yok olmaması bizler için önem taşımaktadır.

BOZOK ÜNİVERSİTESİ’NİN YERLİ

OTOMOBİLİNE SPONSOR OLDUK

Bozok Üniversitemizin elektrikli otomobil yapımına sponsor olduk. Bu yıl Eylül ayında TÜBİTAK Elektromobil Yarışları ve Teknofest Robotaksi Otonom Araç yarışlarına katılacak Bozok Üniversitesi BeeM takımının elektrikli otomobil yapımı için Bozok Üniversitesi ile Belediyemiz arasında işbirliği protokolü imzaladık. Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda düzenlenen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğ. Gör. Tekin Güler, Ak Parti İlçe Başkanımız Mehmet Akkan, Belediye Meclis üyelerimiz, Parti Teşkilatımızın üyeleri, BeeM takımı danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin, BeeM takımı ve Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı. Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitim gören öğrenciler tarafından kurulan BeeM takımı, Şehrimizi ve üniversitemizi elektrikli otomobil yarışlarında temsil edecek. Bu yarışlarda elektrikli aracın bütün alt parçaları, motor, motor sürücüsü, araç MK kontrol sistemi, batarya yönetim sistemi ve otonom sürüş yazılımları, öğrenciler tarafından tamamen yerli ve milli ürünler kullanılarak tasarlanıp geliştirilecek. Yozgat Bozok Üniversitesi memleketin ve milletin beklentilerini karşılayan bir kurum haline dönüşmüştür. Rektör hocamızın elektrikli otomobil yapımına destek olunması teklifine duyarsız kalamazdık. Biz gençlerimizin ufku ve vizyonunun açılması açısından bu işe öncülük yapmamız gerektiğine inanarak Çekerek Belediyesi olarak bu projeye destek olmaya karar verdik. Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin inşallah hem Yozgat Bozok Üniversitesini hem de Çekerek Belediyesini en iyi şekilde temsil edeceğine ve yarışmalarda başarılı olarak derece elde edeceğine inanıyor ve başarılar diliyorum.

ÇEKEREK BALIKÇILIK MERKEZI OLACAK

Balıkçılık Genel Müdürünü ziyaret ederek Çekerek Barajımızda bulunan Balık üretim tesislerimizin kapasitelerinin artırılmasını talep ettik. Barajımızda üretim yapan işletmelerimizin sayılarının artması istihdama ve markalaşmaya endekslidir. Bizler belediye olarak her alanda varlığımızı sürdürerek üreticilerin teşviki, bürokrasi engelini aradan kaldırarak el birliği ile ilçemizi kalkındırmak istiyoruz. Bu sebeple Baraj havzamızda üretimin teşvik edilmesi için Belediye olarak bizlerde üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Yapacağımız ve yaptığımız projeleri planlarken birbirleriyle olan bağlantılarıyla ilçemizi Turizm kenti yapmayı hedefliyoruz. Bugün ilçemize gelen vatandaşlarımız tavuk, kırmızı et gibi ürünlerden ziyade balık yemeli ve balık ile İlçemiz özdeşleşmeli.

ÇEKEREK BARAJI HAVZASINDA

TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETIŞTİRECEĞİZ

Tıbbi aromatik bitkilerin Dünyada ve Türkiye'deki fayda ve önemlerinin artışı ile üretim ve tüketim hacimleri de gittikçe artmaktadır. Gelişen ve büyüyen ülkemizde Tarıma alternatif olarak biz de birkaç aydır bölgemiz koşullarına uygun tıbbi ve aromatik bitki araştırmaları yapmaktayız. Bütün dünya doğal beslenme, doğal ilaçlarla ilgili çalışmaya başladı. Koca Karı ilaçları diye elimizin tersiyle ittiğimiz tedavi yöntemi günümüzde alternatif tıp olarak dünya sektöründe yerini almıştır. Türkiye bu alanda cennet, bu cenneti kullanmamız gerekiyor. Kekik, Tıbbi Nane, Biberiye, Kişniş, Kenevir, Lavanta vb. bitkilerimizin bölgemize uyumu ile ilgili araştırma yaparak deneme dikimleri gerçekleştireceğiz. Bu sebeple ilçemizde bulunan baraj havzamızda Tıbbi Aromatik bitki dikilmesi yönünde çalışmalarımız devam etmekte olup Tıbbi Aromatik bitkiyi yaygınlaştırarak bölgemizi merkez haline getirmek istiyoruz.

ÇEKEREK ENERJİNİN MERKEZİ OLACAK

İlçemizde bulunan Çekerek Barajından Faydalanılarak Hidroelektrik Santralleri ile hayvansal atıkların, tarımsal atıkların yakılmasıyla elde edilecek Gaz ile Biyogaz Enerji Üretim Tesisi ile Belediyemizin fizibilite çalışmalarını tamamladığı ve yaklaşık 2 MW’lık Güneş Enerji Santralinin yanı sıra Çekerek İlçemiz Beyyurdu bölgesinde Rüzgar Enerjisi Santrali yapılması hususunda yapılan ölçümler neticesinde sonuçlar olumlu çıkmıştır. Bunun neticesinde ilçemize Rüzgar Santrali yapılması kararlaştırıldı. Çekerek Barajımızdan Hidroelektrik Santrallerinin bulunması akabinde Beyyurdu bölgemizde kurulacak Rüzgar Enerji Santrali ile İlçemiz Ülkemize enerji konusunda önemli katma değer katacaktır. Beyyurdu Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) yapımı amacıyla, Beyyurdu köyündeki bazı taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil ederek 25 ayrı noktaya rüzgar tribünleri yerleştirilecektir.

Hem Görüntüsü ile ilçemize renk katacak hem de enerji olarak Res,HES,GES ve Biyogaz Tesisi ile İlçemiz Enerjinin merkezi olacaktır.

LAVANTA KOKULU ŞEHİR

Yeşil bir Çekerek Sloganıyla ilçemizin her noktasına Lavanta dikmeye devam ediyoruz. Resmi Kurumlarımızın tamamına yakınına, Eğitim kurumlarımızın tamamına lavanta dikimi gerçekleştirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Yüksek Okul Müdürümüz Tekin Güler bey ve Akademisyenlerimizle beraber lavantalarımızı toprakla buluşturduk, akabinde Çiçek Anaokulunda Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimizle beraber minik yavrularımıza eşlik ederek yeşili sevmeyi, doğayı korumayı anlatarak, minik elleriyle beraber dikimler gerçekleştirdik. Maksadımız ilçemizin her yerine lavanta dikimi gerçekleştirerek, lavanta ürününden vatandaşlarımızın faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Lavantanın görsel güzelliğinin yanında kozmetik sektöründe de önemli yeri vardır. Kalkınmanın yerelden olmasını özellikle kadınların üretimde yer almasını istiyoruz. Bu sebeple lavanta sabunu, kremi, kolonyası, lavanta yağı üretimi yapacağız. Bunu bölgemizin kadınlarına öğretip ev ekonomilerine katkı sağlamalarını planlıyoruz. Halkımıza daha fazla gelir sağlayacak projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. "Bal ormanları kurduk, arıcılığı teşvik ediyoruz. Bunun yanında trüf mantarı üretimi için Trüf ormanı da oluşturduk. Biz alışılmış belediyecilik anlayışının dışına çıkmak istiyoruz. Lavantayı öncü olarak dikimini bizler gerçekleştirip akabinde halkımızı da buna teşvik edeceğiz. Verimi yüksek, getirisi hububatlara göre daha fazla olan Lavanta inşallah ilçemizin en büyük gelir kapısı olacak. Yaptığımız ve devam eden projeler sayesinde Çekerek, 5 yıl, 10 yıl ve 20 yıllık süreçte bölgemize, ülkemize ve tüm dünyaya hitap edecek turizm şehri haline gelecektir. Gelin BEN'liği bir kenara bırakalım, BİZ olalım. Kaybedecek ne vaktimiz, ne de insanımız var. Göç alan bir şehir olmak için Birlik olalım, Ayrılığı, Gayrılığı bir kenara bırakalım Beraber olalım. Çok bir şey istemiyorum hepimiz Birlikte ÇEKEREK olalım.

AYÇ OKULLARINDA YILIN EN

İYİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİK

Yozgat genelinde AYÇ Okulları tarafından yapılan ve yaklaşık 20 Bin vatandaşımızın katılımı ile 'Yılın Belediye Başkanı' anketinde Yılın Belediye Başkanı Ödülüne layık görüldük.

Bizler Gönüllere Talip olarak bu yola çıktık. Yola Çıkarken de her zaman dile getirdiğim önemli olan yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin yanı sıra Gök Kubbede hoş bir sada bırakmaktır.

1 yılda çok işler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Memleketimizin günü birlik projeleri haricinde 50 yılına hakim olabilecek projeler gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın zamanda Çekerek bölgenin parlayan yıldızı haline gelecektir."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor