Afrin'de insanlık ölüyor!

Okuduğunuz haber
AYDINCIK MÜTEŞEKKİR

Çekerek kabuğunu kırıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Aydıncık müteşekkir

Aydıncık müteşekkir

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği büyük projelerin ihaleye çıkarılmasının Aydıncıklılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyledi. İlçenin kalkınması bakımından projelerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Koçak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a çok önemli projelerin onayının verilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜNCEL      01 Mayis 2020 - 02:37     0

Aydıncık müteşekkir

Dünyayı sarsan korona belasına rağmen ülkemizde yatırım anlamında yaşanılan önemli gelişmeler hiç kuşkusuz bölge insanının yüzünü güldürüyor. Aydıncık ilçesinin de gelişmesi, ilerleyen dönemlere daha umutlu bakması için önem taşıyan büyük projelerin ihaleye çıkartılması nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Koçak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Koçak ilçelerinin kaderini değiştirecek olan projeleri başlıklar halinde sıraladı. Önemli projelerin hayata geçmesinin Aydıncık’ın her alanda ciddi gelişmeler göstermesine vesile olacağını belirten Başkan Koçak, şu görüşlere yer verdi:

KÜMBETOVA SUYA KAVUŞUYOR

Verimli topraklara sahip olan Kümbet Ovamızın sulaması için DSİ, sulama ihalesini TOKİ aracılığıyla 6 Haziran'da gerçekleştirecek.   Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın talimatıyla yaklaşık 11 bin hektar tarım arazisinin dahil edildiği ikinci kısım işinin yapımına bu yıl başlanacağı müjdesi geçtiğimiz günlerde verilmişti.

Bu kapsamda Çekerek Barajından “Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat, Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulamaları Projesi” ile toplam 23 bin 430 hektar alanın sulanması hedefleniyor.

KÖSRELİK GÖLETİ TAMAMLANIYOR

Kümbetovamızın Kösrelik köyü mevkiini sulayacak Kösrelik Göletinin yapım ihalesi bu yıl içinde yeniden yapılacak. Kösrelik Arazi Sulama Göleti DSİ tarafından 2016 yılında ihale edilmişti. Yüzde 37’si tamamlanan teknik nedenlerle yapımı duran Kösrelik Göleti’nin ihale çalışmalarına yeniden başlandı. Proje kapsamında 1,6 milyon metreküp su ile 5 bin 970 dekar zirai arazinin suya kavuşması hedefleniyor.

2 ETAP TOKİ BAŞLIYOR

 6 Mayıs’ta ihalesi yapılacak olan 2. Etap TOKİ Projesi kapsamında ilçemize 112 adet konut kazandırılması hedefleniyor.

2. Etap Toplu Konut Projesi için Belediyemiz başvurusu ile TOKİ tarafından 2019 yılında talep toplanmış ve aynı yıl içerisinde proje ihalesi yapılmıştı. Şimdi ise TOKİ tarafından 06. Mayıs 2020 tarihinde ihale edilmek üzere ilana çıkılmıştır. Teslim süresi 500 işgünü olarak öngörülen konutlar İlçemiz 1. Etap TOKİ Konutları Kuzeybatısına inşa edilecektir. 

EROZYON KONTROL

UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR

İlçemizi sel baskınlarına karşı korumak ve erozyonu önlemek için Dingintepe, Keşlik ve Kılkayası mevkilerinde erozyon önleme çalışması ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak.   

İlçemizin topografik durumu ve iklim koşulları nedeniyle olası erozyonlara karşı; Aydıncık Erozyon Kontrol Uygulama Projesi Arazi hazırlığı, Tel İhata, kafes tel çit ve Kafes tel eşik yapım işi ihalesi Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafında 17 Mart 2020 tarihinde yapılmıştır.

Bu ihale kapsamında İlçemiz Dingin Tepe, Kılkayası Mevki ve Keşkik Mevkilerinde 10 km ekskavatör Terası ( Buror Teras), 23 km teras aplikasyonu, 4000 metre kafes tel eşik yapımı, 13 km galvanizli kafes tel çit yapımı ve 5 km tel ihata işleri yapılacaktır.

Bu önemli hizmetleri ilçemize kazandıran Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendiye ve birlikte Yozgat’ımıza ve Aydıncık’ımıza hizmet eden Milletvekillerimiz; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Bekir Bozdağ’a , Ak Parti Seçim işleri Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Başer'e ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor