Adamsın Ronaldo

Okuduğunuz haber
ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞİYOR

Selam olsun Mehmetçiğe

Anasayfa   /    Güncel    /    Asbestli borular değişiyor

Asbestli borular değişiyor

Yozgat Belediyesi içme suyu altyapısını değiştirmek için başlattığı çalışmaların ilk bölümünü tamamladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile devam edecek olan altyapı çalışmalarımız tamamlandığında vatandaşlarımıza damacana kalitesinde su içme imkanı sağlayacak.

GÜNCEL      17 Ekim 2019 - 20:01     0

Asbestli borular değişiyor

Yozgat Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlığı için büyük önem arz eden altyapı çalışmalarının ilk etabı olan, 3 bin 800 metrelik içme suyu ana hattını yenileme çalışmalarında sona geldi. Şehir Hastanesi’nin doğusunda ve Yimpaş  AVM’nin güneyinde bulunan içme suyu hattında son derece sağlıksız olan asbestli su borularının Avrupa Birliği standartlarına uygun olan 400’lük düktil borularla değiştirilmesi ile birlikte yaşanması muhtemel hastalıkların da önüne geçilmiş olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile devam edecek olan altyapı çalışmalarımız tamamlandığında vatandaşlarımıza damacana kalitesinde su içme imkanı sağlayacak.

Belediye Başkanı Celal Köse, vatandaşların sağlığı için kolları sıvadıklarını ifade etti. Altyapı çalışmalarının ilk etabının tamamlandığını dile getiren Başkan Köse, projenin detaylarını açıkladı. Başkan Köse, “Göreve geldiğimiz ilk anda Yozgat’ın altyapı sorunu için düğmeye basmıştık. Hali hazırda kullanımda olan son derece sağlıksız ve kanserojen olan asbestli içme su borularımızın değişimi için bir çalışma başlattık. Altyapı yenileme projemizin ilk etabı olan Şehir Hastanesi’nin doğusunda ve Yimpaş AVM’nin güneyinde bulunan içme suyu ana hattımızı yeniledik. Asbestli içme suyu borularımızı Avrupa Birliği standartlarına uygun olan 400’lük düktil borularla değiştirdik. Yaklaşık 3 bin 800 metrelik içme suyu ana hattında yapmış olduğumuz çalışmaları belediye imkanları ile sürdürdük. Komple altyapı yenileme çalışmalarımız oldukça maliyetli olduğu için bir kaynak arayışına girmiştik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’la görüştükten sonra olumlu bir dönüş aldık. Bakanlığımız altyapı yenileme çalışmalarımız için finansman kaynağı sağlayacak. Altyapı yenileme çalışmalarımız tamamlandığında ise ilimizin 100 yılını kurtarmış olacağız. Gerçekleştirdiğimiz projemizin birçok faydası olacak. Şuan kayıp- kaçak oranımız yüzde 65 seviyelerine gelmiş durumda. Biz bu şekilde hem kayıp-kaçağın önüne geçeceğiz hem de belediyemizin sırtından önemli bir maliyeti kaldırmış olacağız. Vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. İlimizin en büyük problemlerinden olan altyapı çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor