Pazarcıya söz

Okuduğunuz haber
SEÇİM HAVASI YOK

Yozgatspor kampta da kaybetmiyor

Anasayfa   /    Siyaset    /    Seçim havası yok

Seçim havası yok

Geçim sıkıntısı siyaseti şimdilik kaydıyla ikinci plana itti.

SİYASET      04 Ocak 2019 - 21:25     0

Seçim havası yok

Adayların yoğun denebilecek temposuna, seçim gezileri ne rağmen 31 Mart’a az denebilecek bir süre kalmasına rağmen ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta coşkunun artmasına zemin hazırlayamadı. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle önceliğini geçime ayıran vatandaşların kafasını karıştıran soruların da cevaplanamamış olması da ilgisizliğin önemli nedenlerinden biri oldu.

Seçime 3ay  gibi bir zaman kalmasına rağmen Yozgat’ta siyasi havanın ısınmamış olmasında yaşanılan ekonomik kriz etkili oldu.

İKİNCİ PLANA ATTILAR

Ekonomik sıkıntılar sonrasında bir türlü gündemine alamadığı seçimi sadece sandık başına gidilerek oy kullanılacak bir gün olarak gören Yozgat insanının, kalan süreç  içerisinde de bu yaklaşımını fazla değiştireceği benzemiyor. Henüz hangi partiye bile oy veremeyeceğini bilemeyen birçok insanın bulunduğu Yozgat’ta piyasaların bir türlü istenilen seviyeye gelememesi, insanların geçime öncelik vermesine neden oluyor.

İLÇELER MERKEZİN ÖNÜNDE

Evinin nafakasını çıkarmanın dışında eğer boş zamanı kalırsa seçimi düşünecek ve tercihini yaparken de mevcut görüntüyü değerlendirecek olan seçmen, bunun dışında belli ki ilçelerdeki havayı teneffüs etmeyecek. Parti liderlerin ve adayların meydanlarda, ziyaretlerinde ülkenin ve Yozgat’ın sorunlarını çözecek net projeler ortaya koyamamış olmaları da vatandaşın ilgisini azaltan etkenler arasında gösteriliyor. Yıllardır aynı söylemleri dinlemekten bıktıkları gözlenilen vatandaş, ekonomideki iyileşmelerin henüz cebine yansımamış olmanın sıkıntısını da yaşıyor ki, bu da seçimlere olan ilgiyi şimdilik kaydıyla ikinci plana itiyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor