Arslan proje yarışında

Okuduğunuz haber
ATAM KALBİMİZDESİN!

Çekerek üretiyor kazanıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Atam kalbimizdesin!

Atam kalbimizdesin!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin istiklal ve egemenlik yolunda verdiği destansı mücadelelerin yol haritasını çizen Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluğunu Türk halkı bugün bir kez daha yüreğinde hissedecek.

GÜNCEL      09 Kasim 2023 - 17:31     0

Atam kalbimizdesin!

 

Atatürk yokluğunun 85’inci yıldönümünde rahmetle anılacak

ATAM KALBİMİZDESİN

Hürriyet ve İstiklal uğruna verdiği mücadele ile Türk halkına olduğu kadar Dünya ülkelerine de önderlik teşkil eden, aradan geçen yılların ezikliğini her geçen gün daha fazla yaşayan Türk insanı, Önderini kaybetmenin yasını bir kez daha tutacak. Ülkenin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya kalacağı bu günleri 85 yıl önce gören ve bize mesajlarını o günlerden veren Ata’ya bağlılığımızı göstermek, hiç kuşkusuz ülkemize yönelik iç ve dış tehditlere karşı verilen en iyi mesaj olacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk milletinin istiklal ve egemenlik yolunda verdiği destansı mücadelelerin yol haritasını çizen Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluğunu Türk halkı bugün bir kez daha yüreğinde hissedecek.

ALANDA BULUŞALIM

Türk olan, Vatan, Millet, Bayrak denince tüyleri diken diken olan herkesin Ata’ya görevini yerine getirmesi bekleniyor. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenecek törenlerle anacağımız ve ruhuna dualar okuyacağımız Atatürk hiç kuşkusuz bu özlem gününde daha iyi anlaşılacak. Fikirleri, düşünceleri ve askeri dehası ile Türk halkının İstiklal Savaşı’nı kazanmasına vesile olan, inkılapları ile ülkenin çağdaşlaşma ve medeniyet yolunda hızla ilerlemesini sağlayan, Dünyanın son yüzyılda en önemli liderlerinden biri olarak kabul ettiği Atatürk’ü anma törenleri bugün saat 08.50’de Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilecek törenlerle başlayacak. Saat 09.05’de Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşımız söylenip, göndere çekilecek bayrağımız daha sonra yarıya indirilecek.

Anma programına daha sonra Büyük Sinema Kültür Merkezi’nde devam edilecek. Resim sergisinin açılışının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından start alacak program günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam edecek.

GELECEĞİ GÖRMÜŞTÜ

Gençliğe Hitabı’nda, tüm veciz sözlerinde, ülke üzerinde oynanacak oyunlara dikkat çeken ve tüm Türk halkını oyunlara karşı uyanık olmaya çağıran Atatürk, ileriyi gören gerçek bir lider olduğunu bize bir kez daha kanıtladı. Türklüğünü söylemekten çekinir hale gelen, ülkenin bilinmeyen bir sona doğru sürüklenmesinin rahatsızlığını yaşayanlar hiç kuşkusuz bu özlem gününde Ata’nın bıraktığı eserleri korumanın önemini de anlamış olacaklar.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor