Firari avcısı JASAT

Okuduğunuz haber
YOZGAT HERŞEYİ HAK EDİYOR

EN ŞANSLISI KÖSE

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yozgat herşeyi hak ediyor

Yozgat herşeyi hak ediyor

MHP Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat ve ilçelerinin sorun ve beklentilerini Meclis Genel Kurulu'na taşıyarak gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

SİYASET      15 Aralik 2023 - 17:05     0

Yozgat herşeyi hak ediyor

MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, hemşerilerinin kendine ulaştırdığı talep, istek ve beklentileri genel kurulun gündemine taşıdı.

Milletvekili Sedef, önceliklerinin Yozgat’ın ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmak, iş insanlarının Yozgat’a yatırım yapmalarının önünü açmak, istihdamı artırmak ve başka şehirlere göçü önlemek olduğunu vurguladı.

 “YOZGAT DEĞERLİDİR BU PROJELERİ HAK EDER!”

Cumhur İttifakı döneminde seçim bölgesi Yozgat’ın yüksek hızlı tren, yeni okul binaları, şehir hastanesi, sağlık merkezleri, bölünmüş yollar, hava limanı, toplu konutlar, modern spor tesisleri, tarımsal ve hayvansal destekler gibi önemli yatırımlar aldığını ama bu yatırımların yeterli olmadığını söyleyerek “Yozgat değerlidir, Yozgat bu projeleri hak eder!” dedi.

 “YOZGAT YATIRIMCILARI BEKLİYOR”

Yozgat’ın yatırım yapmaya oldukça müsait bir yer olduğunu ifade eden Milletvekili Sedef, iş insanlarını Yozgat’a davet etti. Sedef, “İlimiz Yozgat yüzölçümü itibariyle Türkiye genelinde 14. Büyüklüğe sahiptir. Yatırım yapmaya oldukça müsaittir. İnsanı mert, suyu sert bir şehir olsak da misafir denince bağrımıza basar, soframızı, hanemizi açarız.  Demir yollarımız var, limanlara yakınız, önümüzdeki süreçte havaalanımız da yapılacak. Bu fırsat ortamını değerlendirmek üzere yatırım yapmayı düşünen iş insanlarımızı Yozgat’ımıza davet ediyoruz. Yozgat yatırımcılarımızı beklemektedir. Yozgat bürokrasisi de iş insanlarımızın tüm işlerini kolaylaştırmaya taliptir. Bu kapsamda Yozgatlı hemşerilerimiz Teşvikte 6. Bölgenin avantajlarından yararlanmak istemektedir” diye konuştu.

 “İSTASYONLARIN HİZMETE AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Milletvekili Sedef, Yozgatlıların yapımları devam eden Yerköy, Sorgun ve Akdağmadeni YHT istasyonlarının eksikliklerin biran evvel tamamlanarak hizmete açılmanı beklediğini belirterek,  “Ülkemizin modern ulaşım ağlarının bir parçası olan Sivas – Yozgat – Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı bu yılın başında vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Hemşerilerimiz Yüksek Hızlı Trene kavuşmaktan çok mutlu ancak yapımları devam eden Yerköy, Sorgun ve Akdağmadeni istasyonları henüz hizmete açılamadı. Bu ilçelerimizde vatandaşlarımıza hizmet verecek olan istasyonlardaki eksikliklerin biran evvel tamamlanması ve bu istasyonların hemşerilerimizin hizmetine açılmasını bekliyoruz” dedi.

 “İLÇELERİMİZDE OLDUKÇA

VERİMLİ KAYNAKLARA SAHİBİZ”

Yozgat’ın ilçelerinin zenginliklerinden bahsederek talepleri dile getiren Sedef, “Ülkemizin 27 ilinde bitkisel ve hayvansal üretim konulu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projeleri yürütülmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın vermiş olduğu desteklerle üretim teşvik edilmekte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle de büyüyen Türkiye’nin önü açılmaktadır.  TÜİK 2022 Temel İşgücü Göstergelerine göre Yozgatlı hemşerilerimiz yüzde 53 buçuk ile Hizmet sektöründe, yüzde 26,10 ile Sanayi sektöründe, yüzde 20,40 oranında ise Tarım sektöründe geçimlerini sağlamaktadır. Bu kapsamda Orman faaliyetinin yoğun olarak yapıldığı Yozgat Akdağmadeni ilçemizde Orman ürünlerine dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi talebimizi dile getirmek istiyorum. Sarıkaya, Yerköy, Sorgun ve Saraykent ilçelerimizde oldukça elverişli termal kaynaklara sahibiz. Bu ilçelerimizde de Seracılık, Meyvecilik, Fidancılık, Çiçekçilik ve tohumculuk faaliyetleri kolaylıkla yürütülebilir. Yozgat Merkez ilçemizde ise Besi ve Süt Sığırcılığı, Koyun ve Keçi yetiştiriciliği yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Yozgat Merkez ilçemizde de Hayvancılığa dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

ÜRETİM İÇİN SULU TARIM ŞART

Sedef, yarı kurak bir bölge olan Yozgat’ta tarımsal üretim riskini azaltmak amacıyla, bölgede su hasadı tekniklerinin geliştirilebilmesi ve yatırımların tamamlanmasına şehrin ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Bilindiği üzere tarımın kaynağı toprak ve sudur. Yozgat’ımızın toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için Tarım Bakanlığımız tarafından altyapıların geliştirilmesi amaçlanmakta, önemli yatırımlar yapılmaktadır.  Bu kapsamda çalışmaları devam eden Yerköy İnandık Barajı, Boğazlıyan Uzunlu Barajı, Aydıncık Kösrelik Göleti, Sorgun Gevrek ve Eymir Göletleri, Akdağmadeni Bahçecik Barajı, Yozgat Merkez Büyükmahal Göleti, Sarıkaya Hasbek Köyü Göleti inşaatları ve  Yerköy İdecik Köyü Göleti kapalı sulama işlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bunlarla birlikte Yozgat Çekerek İlçemizde Yukarı Karahacılı Göleti, Şefaatli Paşaköy kapalı sulama sistemi, Sorgun ilçemiz İçme Suyu Tesisleri iletim hattı yapım işlerinin 2024 Yılı Yatırım Programına alınmasını talep etmekteyiz.  Yine Boğazlıyan İlçemizde bulunan Esentepe köyü içerisinden geçen Başpınar Deresi, Sorgun Araplı Kasabası Yaycılar Mahallesi içerisinden geçen Armutlu Deresi, Sarıkaya Karayakup Köyü içerisin geçen dere yatağı ve Akdağmadeni Kılıçlı Köyü içerisinden geçen dere yatakları taşkın koruma kontrolü yönünden incelenerek 2024 yılı etüt programına alınması ve yatırım programına dahil edilmesi gerekmektedir. Kısıtlı su koşullarında sulama suyunun verimli şekilde kullanılması büyük önem arz etmektedir. Yarı kurak bir bölge olan Yozgat’ımızda tarımsal üretim riskini azaltmak amacıyla, bölgemizde su hasadı tekniklerinin geliştirilebilmesi için bu yatırımların tamamlanmasına şehrimizin ihtiyacı vardır. Bu projelerin kısa sürede tamamlanarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacağından şüphemiz yoktur. Cumhur İttifakı varsa, engel de yoktur” dedi.

“İLÇELER DOĞALGAZ BEKLİYOR”

Aydıncık, Kadışehri ve Yenifakılı ilçelerinin henüz doğalgaz planlama kapsamına alınmadığını ve bu ilçelere de doğalgaz hizmetinin ulaştırılmasını talep ettiklerini söyleyen Sedef, “İnsanlık için en temel altyapı hizmetleri biliyoruz ki; yol, su ve elektrik, bugün ise artık doğalgazdır. Doğalgaz temiz bir yakıttır, ekonomiktir, zehirsizdir, ucuzdur, verimlidir, kesintisiz ve konforludur. Fakat Yozgat’ımızın diğer ilçelerine ulaştırılan doğalgaz yatırımları Aydıncık, Kadışehri ve Yenifakılı ilçelerimiz için henüz planlama kapsamına alınamadı. Bu ilçelerimize de doğalgaz hizmetinin ulaştırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor