Yatırımcıya tam destek

Okuduğunuz haber
KURAKLIK ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA

İşhanı mı pislik yuvası mı?

Anasayfa   /    Güncel    /    Kuraklık ürkütücü boyutta

Kuraklık ürkütücü boyutta

Nisan ayının son günlerine gelinirken halen istenilen yağışların düşmemesi, kuraklık korkusunu zirveye çıkardı.

GÜNCEL      26 Nisan 2024 - 17:37     0

Kuraklık ürkütücü boyutta

Nisan ayının sonlarına gelinmesine rağmen halen istenilen yağışların düşmediği Yozgat’ta kuraklık tehlikesi ürkütücü denecek boyutlara geldi. Göletlerdeki su seviyesinin inanılmaz derecede düşük olması ve neredeyse tabanının gözükmesi, kuraklığın gerçek boyutlarını göstermek için yeterli oldu.

Kış aylarını olduğu gibi bahar aylarını da yağışsız geçiren Yozgat için kuraklık alarmı çoktan verilmeye başlandı.

YAĞIŞ YOK DENECEK KADAR AZ

Dünya ve Ülkemizi etkileyen ve derinden üzen onca olumsuz olaya kuraklık tehlikesi de eklendi. Kış aylarında neredeyse yok denecek kadar kar yağışı alana Yozgat’ta bahar ayları da oldukça kurak geçmeye başladı. Nisan ayının sonlarına gelinirken halen yağmur yağlamaması en fazla da çiftçiyi endişelendirdi. Son 20 yılın belki de en kurak günlerini geçiren Yozgat’ta barajlardaki doluluk oranının yok denecek kadar az olması, mevcut sıkıntıları bir bakıma tasdik etti.

ÖNLEM ALINMASI ŞART

Çiftçinin kuraklıktan etkilenmemesi için kuraklık sigortası yaptırmasının büyük önemi bulunuyor. Ülke genelinde su tasarrufu ile ilgili hareketin başlatılması, yayınlar ve eğitimlerle su tasarrufu bilinci pekiştirilmesi kaçınılmaz olarak gösteriliyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor