Yozgatspor umutsuz vaka

Okuduğunuz haber
YASAKLAR ESNİYOR MU?

Fidan'la sıfır çektik

Anasayfa   /    Güncel    /    Yasaklar esniyor mu?

Yasaklar esniyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Kabine toplantısı sonrasında cafe ve lokantaların durumu, sokağa çıkma yasağı konularına ilişkin önemli kararların çıkması bekleniyor.

GÜNCEL      17 Subat 2021 - 17:20     0

Yasaklar esniyor mu?

 

Esnafın vatandaşın tamamının gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yaptığı toplantıdan çıkacak kararlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısının ana gündemi koronavirüs ve tedbirler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumuna göre, kabinede lokanta ve kafelerin durumu, sokak kısıtlamaları ve olası esnemeler ele alınıp, kararlar açıklanacak.

Koronavirüs tedbirlerinde esneme olacak mı? Lokanta ve kafeler açılabilir mi gibi soruların cevabı Kabine toplantısının ardından netlik kazanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde salgının seyrine bağlı olarak kademeli esneme seçenekleri ele alınacak.

"LOKANTA VE KAFELER

AÇILACAK MI CEVABI MASADA

Sağlık Bakanı Fahrettin Loca, kabineye virüs ve tedbirlere ilişkin brifing ceriyor. Önümüzdeki dönemde atılacak adımlar, son koronavirüs tablosu, mutant virüsle ilgili gelişmeler, kısıtlamaların etkisi ve ikinci doz aşılama çalışmaların ele alındığı toplantıdan çıkacak kararlar toplumun tüm kesimlerini olumlu ya da olumsuz şekilde etkileyecek. Toplantıda vaka sayılarına bağlı olarak bölgesel olarak bazı kısıtlamaların esnetilebileceği belirtiliyor. Buna bağlı olarak dört gözle işyerlerinin açılmasını bekleyen lokanta ve kafelerin gibi işyerlerinin de durumu toplantıda öncelikli olarak konuşulacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları değerlendirilecek.

İL BAZINDA KONTROLLÜ ESNEMELER OLACAK MI?

Gelen verilere göre kabinede sokak kısıtlamaları da değerlendirilecek. Hafta içi kısıtlamalarında saatlerin daraltılabileceği, il bazında hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında mart ayından itibaren denetimli/kontrollü esnetmeye gidilebileceği de belirtiliyor. Ancak vaka sayılarının yüksek olduğu ve istenilen düşüşün sağlanamadığı özellikle büyük şehirlerdeki kısıtlamalara salgının seyrine göre karar verilecek.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor