Türkiye O'nu izliyor!

Okuduğunuz haber
BELEDİYELER SINIFI GEÇTİ

Bayramı kutladı

Anasayfa   /    Güncel    /    Belediyeler sınıfı geçti

Belediyeler sınıfı geçti

Yozgatlı Belediyeler koronavirüs tedbirlerini harfiyyen uygulamanın yanısıra vatandaşlarına sağladıkları kolaylıklarla farklarını fark ettirdiler.

GÜNCEL      23 Mayis 2020 - 19:12     0

Belediyeler sınıfı geçti

Dünyada birçok ülke koronavirüsün yayılmasını önlemek, ölüm oranlarını ve hastanede yatanların sayısını azaltmak için verdiği mücadelede başarısız olsa da Türkiye bu konuda süper güçleri geride bırakırken, yerel yönetimlerin aldıkları önlemler bu başarıda önemli yer tuttu. Yozgatlı Belediyeler de bu konudaki hassasiyetlerini ön plana çıkartarak şehirlerinde, ilçelerinde sıkıntının büyümesine engel olurken, vatandaşlarının rahat etmesi için de hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadılar.

Yozgatlı Belediyeler koronavirüs tedbirlerini harfiyyen uygulamanın yanısıra vatandaşlarına sağladıkları kolaylıklarla farklarını fark ettirdiler.

ÖNLEMLERİ HIZLA

ALDILAR

Yozgat Belediyesi başta olmak üzere Sarıkaya, Aydıncık, Çekerek, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni, Boğazlıyan belediyeleri tedbirlerini sıkı sıkı uygularken, yaşanılan bazı aksaklıkların getirdiği sıkıntıların minimize edilmesi için de gece gündüz demeden mesai yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın; Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görüldüğünü açıklamasından hemen sonra, maske dağıtımlarının yanısıra sterilizasyon ve dezenfekte çalışmalarına başlandı. Belediyeler okul, cami, park-bahçe, spor sahaları, toplu taşıma araçları ile durakları, çöp kutuları, çeşmeler, kamu kurum ve kuruluşları gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirerek hastalığın yayılmasını önleme konusunda önemli adımlar attı.

SARIKAYA BELEDİYESİ

KİRA ALMADI

Alınan tedbirlerin yanısıra yapılan uygulamalarla da vatandaşların sıkıntılarının asgariye indirilmesine özen gösterildi. Sarıkaya Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ilçede faaliyeti durdurulan iş yerlerinden, mülkiyeti belediyeye ait olanlardan kira bedeli alınmayacağını açıklayarak büyük jest yaptı.

ESNAFA DESTEK

PAKETİ

Yozgat Belediyesi gece gündüz çalışan işçilerine 700 TL destek verirken, Ramazan öncesinde hazırlanan gıda paketleri işyerleri kapatılan esnafa ulaştırıldı. Aynı zamanda sokağa çıkamayan 65 yaş üstü insanların ihtiyaçları kapılarına kadar götürülerek, hastalığın yayılması önlenirken vatandaşa gerekli kolaylık sağlanmış oldu. Boğazlıyan Belediyesi Boğazlıyan ilçe belediyesi koronavirüs salgınına karşı tedbirleri her geçen gün arttırıyor. İlçe halkında farkındalık oluşturmak için kaldırımlara “Mesafeni Koru” görselini yerleştirerek farkındalık oluşurdu.

ÇEREREK’TE

TAVİZ YOK

Çekerek Belediyesine bağlı ekipler koronavirüs önlemleri kapsamında ilçe genelinde ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirdi. Gıda üretimi ve satışı yapan işyerleri ile vatandaşların günlük alışveriş ihtiyacını karşıladığı Sebze ve Meyve Pazarına yönelik denetimlerini sürdüren ve buradaki esnafa ve vatandaşa maske dağıtan ekipler sosyal mesafenin korunması konusunda da uyarılar yaptı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor