Emeğin adresi HAK İŞ

Okuduğunuz haber
KURBAN KESMEK LÜKS!

Açlık sınırı yükseliyor!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Kurban kesmek lüks!

Kurban kesmek lüks!

Kurban fiyatlarının inanılmaz şekilde yüksek seyredecek olması, vatandaşın gözünü fazlaca korkutmaya başladı.

EKONOMİ      01 Mayis 2024 - 20:28     0

Kurban kesmek lüks!

Maliyetlerin sürekli yükselmesi nedeniyle kurbanlık fiyatlarında yaşanılan artışlar dini vecibeler arasında bulunan kurbanı bile lüks sınıfına çoktan dahil etti.

Maliyetlerin sürekli yükselmesi nedeniyle et fiyatlarında yaşanılan artışın bu yıl beklentilerin çok üzerine çıkması, kurban kesmeyi lüks hale getirdi. Besicinin yem ve girdi fiyatlarının, alıcının da kurbanlık fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olması, pazarlardaki alışveriş trafiğinin son güne kadar yükselme olasılığını da ortadan kaldırdı.

Kurban Bayramına 1,5 ay bir süre olmasına rağmen kurban telaşına düşen vatandaşın fiyatların yüksekliğinden gözü korkuyor.

FİYATLAR İKİ KAT ARTTI

Büyükbaş hayvanların fiyatı kişi başı 20 ila 40 bin lira  arasında değişirken, küçükbaş hayvanların ise 10-15 bin arasında satışa çıkacak olması, kurban kesmeyi bu yıl büyük ihtimalle lüks yaptı. Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, fiyatların geçen yılki fiyatların üstünde olduğunu, buna da maliyetlerin artışının neden olduğunu söyledi.

VATANDAŞ DÜŞÜNCELİ

Fiyatların pahalı olmasından şikayetçi olan ancak tüm sıkıntıları göze alarak kurban kesmeyi düşünen vatandaşı son yıllarda yaşanılan ekonomik sıkıntılar vurdu. Son yıllarda koronovirüs üstüne dünyayı etkileyen ekonomik kriz, deprem ve ardından seçimin maliyetlere yansıması henüz Bayrama uzun bir süre olmasına rağmen karar veremeyen vatandaşın tercihi kurban satıcılarını da yakından ilgilendiriyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor