Bozokspor rekora koşuyor

Okuduğunuz haber
ZİRVEDE YOZGATLILAR VAR

Uyuşturucu operasyonu

Anasayfa   /    Siyaset    /    Zirvede Yozgatlılar var

Zirvede Yozgatlılar var

Türk siyasetinde her zaman etkin görevler üstlenen Yozgatlıların bir ara azalan hakimiyeti yeniden tesis edilmeye başlandı.

SİYASET      03 Subat 2022 - 18:46     0

Zirvede Yozgatlılar var

Türk siyasetinde her zaman etkin görevler üstlenen Yozgatlıların bir ara azalan hakimiyeti yeniden tesis edilmeye başlandı. Sadece AK Parti Hükümetleri dönemlerinde değil önceki hükümetlerde de önemli görevler üstlenen, her ne kadar bunu Şehrin gelişmesine yansıtamasalar bile yine de çok önemli makamlarda yer bulan Yozgat’ın bu alandaki en tanınan siması Bekir Bozdağ’ın ikinci kez Adalet Bakanlığı’na atanması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağ kolunun yine Yozgatlı olması, gelişim konusundaki beklentileri daha da arttırdı.

Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın dün gece Kabinede yaşanılan değişiklikle yeniden Adalet Bakanlığı görevini devralması, Yozgat’ın siyasette ki etkinliğini bir kez daha zirveye çıkardı.

SİYASETTE YOZGAT RÜZGARI

ESMEYE DEVAM EDİYOR

Türk siyasi hayatına çok önemli isimler kazandıran, her ne kadar gelişim konusunda bunun karşılığını alamasa da yine de tüm hükümetler döneminde bu etkinliğini sürdüren Yozgat bu konuda en görkemli dönemlerini Ak Parti döneminde yaşadı. Nüfusunun büyük bölümü başka illerde yaşayan ve bu nedenle önemli isimlerini birçok kişinin bilmediği Yozgat’ın Türk siyasetine damga vuran isimleri arasında Bozoklu Mustafa Paşa dikkat çeken bir yere ait. Osmanlı Padişahı II. Ahmed’in saltanatında (1691-1695), 27 Mart 1693 – 14 Mart 1694 tarihleri arasında on bir ay on sekiz gün sadrazamlık yapan Bozoklu Mustafa Paşa dışında Adnan Başer Kafaoğlu, Lütfullah Kayalar Anavatan Hükümeti döneminde çok önemli görevlerde bulundular. Yozgat’ın önemli yatırımlar almasına da vesile olan bu iki siyasetçinin sahneden çekilmesinin ardından Yozgatlılar’ın siyasetteki etkinliği oldukça arttı. Yine kurucusu olduğu Anavatan Hükümeti döneminde Turgut Özal tarafından 1987 yılında kurulan 46. Türkiye Hükümeti'nde Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer alan Cemil Çiçek, Fazilet Partisi’nden ayrılarak geçtiği Ak Parti’de Adalet Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve son olarak da TBMM Başkanı olarak görev yaptı.

FUAT OKTAY VE BEKİR BOZDAĞ

Yozgat siyasetteki en güçlü dönemini yine bu süreç zarfında yaşadı. Bekir Bozdağ’ın Başbakan Yardımcılığı yaptığı 61 Hükümet döneminde Yozgatlı Taner Yıldız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Kabinede yer alırken, yine aynı kabinede yapılan değişiklik sonucu Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı yaptı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüten, 19 Haziran 2016-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında da Başbakanlık Müsteşarlığı yapan Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasının ardından bürokraside ve siyasette zirveyi gören Yozgat’ı, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ’ın yeniden Adalet Bakanı olması ayrıcalıklı bir konuma getirdi.

Mecliste Yozgat’ı temsil eden diğer siyasetçilerin de yine önemli görevler üstleniyor olması da dikkat çeken bir başka ayrıntı olarak göze çarpıyor. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven Milli Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor Komisyonu Üyesi, MHP Milletvekili Ethem Sedef ise TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi MHP Meclis Grup Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor olması, Yozgat insanının yatırım konusundaki beklentisini arttırdı. Her yıl onlarca göç veren ve işsizlik sorununu halen çözemeyen Yozgat’ın artık siyasetteki bu etkinliğinin karşılığını icraat konusunda da alması, beklentilerin başında geliyor. Bir dönem bu konuda çok güçlü olmasına rağmen yatırım konusunda üvey evlat mesabesinde olan ve diğer illere gıpta eden Yozgat’ın hiç değilse bu süreçte beklentilerine karşılık bulması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor