Yerköy'de değişim sürüyor

Okuduğunuz haber
ZİMMET SÜRECİ YARGIDA

Halı sahalar yeniden kapandı!

Anasayfa   /    Güncel    /    Zimmet süreci yargıda

Zimmet süreci yargıda

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, 7 kişinin gözaltına alındığı zimmet soruşturmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Bundan sonraki sürecin yargıda olduğunu belirten Başkan Köse, en doğru kararın çıkacağından kuşku duymadıklarını söyledi.

GÜNCEL      02 Haziran 2020 - 16:26     0

Zimmet süreci yargıda

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Meclis toplantısında Pazar günü 7 kişinin gözaltına alındığı ‘zimmet’ soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Bundan sonraki sürecin yargıda olduğunu belirten Başkan Köse, “Bundan sonraki süreçte adalet menfi veya müspet karar verecektir” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal KöseYozgat Belediyesi’nde Mülkiye müfettişleri ve Sayıştay denetçileri tarafından 2016-2018 yıllarına ait gelir giderlerde yapılan incelemeler sonucu 7 personelin ‘zimmet’ suçu iddiasıyla gözaltına alınması konusuna ilişkin açıklama yaptı. Açılan soruşturma kapsamında 7 kişinin göz altına alındığını hatırlatan Başkan Köse, Belediye Meclis toplantısında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Pazar günü Yozgat Belediyesi’nde bir sözleşmeli personelimiz, 6 da taşerondan kadroya geçen çalışanımız soruşturma kapsamında göz altına alındı.   Göreve geldikten hemen sonra bu iş ve işlemlerde usulsüzlükler yapıldığı ve bazı uygun olmayan hatalı işlemler yapıldığı tarafımıza bildirildi.  Kuvvetli bir dayanaktı. Bizim de bu kuvvetli iddiaya kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Çünkü bizler hem belediye başkanı olarak bize hem de belediye meclis üyelerimize bu milletimiz sevk ve idare görevi verdi. Hem de tertemiz emanetini emanete sahip çıkılsın diye bize görev verdi. Bu emanete sahip çıkmak hem de milletimizin bize verdiği görevi yerine getirmek adına bunu hem sorumluluk olarak hem de zorunluluk olarak üstlendik. Bu iddialar araştırıldı. Özellikle arkadaşlarımız bu işle ilgili gelen bilgileri değerlendirdi. Ve burada bir iddia olduğunu bu iddianın da somut olduğu sonucuna varınca 18 Temmuz 2019 tarihinde ve 7873 sayılı yazımızla İller İdaresi Genel Müdürlüğü7nden ve Sayıştay denetçilerini Yozgat Belediyemize davet ettik. Özellikle 2016 tarihinden 2018 tarihine kadar olan işlemlerimizin denetlenmesi yönünde bir şey varsa çıksın bir şey yoksa da arkadaşlarımız temizlensin yönünde bir talebimiz oldu. Mülkiye baş müfettişlerimiz geldi. 100 gün boyunca gerekli incelemeleri yaptı ve 2 ay sonucunda da rapor yazımı devam etti. Rapor yazımı sonucunda da gerekli görmüş ki kendi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet başsavcılığımız bu soruşturmaya devam etti. Yozgat Emniyetimizle birlikte çalışmalar yapıldı ve Pazar günü itibarı ile 7 belediye çalışanı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Bundan sonraki süreçte adalet menfi veya müsbet karar verecektir. Milletten aldığımız emaneti milletimize emanet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra da milletten aldığımız emaneti elimizden gelen en iyi şekilde devam ettirmeye çalışacağız.  Çalışanlarımız belki suçludur belki değildir bunu bilemeyiz. Bundan sonraki süreç adaletin elindedir.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor