Kuraklık büyük tehlike!

Okuduğunuz haber
ZAM FIRTINASI BEZDİRDİ!

Depremlerde lideriz!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Zam fırtınası bezdirdi!

Zam fırtınası bezdirdi!

Salgının gölgesinde geçen 2020'de ihtiyaç kalemlerine gelen zamlar vatandaşı canından bezdirdi.

EKONOMİ      01 Ocak 2021 - 18:53     0

Zam fırtınası bezdirdi!

Türk insanı koronavirüs belasının yanı sıra bir de zam furyası ile mücadele etmek durumunda kaldı. Kimisi yaşanılan bu durumu fırsat bilip özellikle temel ihtiyaçlar başta olmak üzere halkın zaruri ihtiyaçlarına zam üstüne zam koyarken bir de elektrik, doğalgaz ve bunun gibi zorunlu harcama kalemlerine gelen zamlar iş yapamayan, alım gücü azalan halkı salgın döneminde canından bezdirdi.

Bakanlıklar haksız kazanç sağladığı iddia edilen şirketlerin peşine düşse de 2020 yılı içerisinde zam yapılmayan hiçbir ihtiyaç maddesi kalmadı.

SALGIN SONRASI ZİRVE YAPTI!

Mart ayında başlayan ve insanları evine hapis eden salgın kimilerine yeni ekmek kapıları açarken, durumu fırsata çevirenler de zam yağmuruna başladı. İşini kaybeden, alım gücü düşün halkı düşünmek bir tarafa ‘Vurun abalıya mantığı’ hemen hemen her alanda kendini gösterdi. İşleri neredeyse durma noktasına gelen ve evinin geçimini zor sağlayan insanlar yıl içerisinde doğalgaz, elektrik gibi zorunlu harcama kalemlerine yapılan yüzde 27’ye yakın zamlarla irkildi. Bu da yetmedi yağ, yumurta, ekmek, mercimek, kuru fasulye inanılmaz zamlar yedi. Bu da yetmedi denizden çıkan balık fiyatları bile inanılmaz şekilde artış gösterdi.

TEZGAHLAR YANIYOR!

Kış aylarının da gelmesi ile birlikte marketlerde ve manavlarda sebze ve meyve fiyatları da el yakar hale geldi. Salgın nedeniyle ne yapacağını şaşıran ve mutfak masrafları artan vatandaşlar, neredeyse hiçbir şey almadan çok ciddi paralar vermek durumunda kaldıklarını belirterek durumun vehametini ortaya koydular.

AYÇİÇEK ŞAMPİYON

Ayçiçeği yağı fiyatları cep yakıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ağustos-Kasım arasındaki 3 aylık süre içinde ayçiçeğine gelen zam oranı yüzde 40. Marketlerde 5 litrelik ayçiçeği yağları 40-50 lira arasında seyrederken bugün 60-70 liraya dayandı. Bazı markalarda fiyat 80 liraya kadar çıkıyor. Zaten tereyağı ve zeytinyağı gibi diğer yağlar yoksulun sofrasını çok önce terk ettiğinden ayçiçeği yağına gelen bu zamlar halk kesimlerinin en büyük sorununa dönüştü. Kısacası salgınla büyük darbe yiyen vatandaş gelen bu zamlarla bir kez daha darbe yedi. Emekli maaşlarına ve asgari ücrete beklenilen zamların verilmemesi ile birlikte geçim derdi düşen vatandaşı oldukça zorlu günler bekliyor.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor