Korona için sahaya indiler

Okuduğunuz haber
YURT NEDEN SATILIYOR?

Cezada taviz yok

Anasayfa   /    Güncel    /    Yurt neden satılıyor?

Yurt neden satılıyor?

İstanbul Yozgatılar Federasyonu'nun işletmesini yaptığı, arsası İl Özel İdaresi'ne ait olan Erkek öğrenci yurdu ve kültür Merkezi İl Genel Meclisi kararı ile satışa çıkartıldı.

GÜNCEL      07 Agustos 2020 - 14:00     0

Yurt neden satılıyor?

İstanbul Fatih’te Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait olan arsa üzerine 2015 yılında inşası başlanıp, 2017 yılında hizmete açılan Erkek Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi İl Genel Meclisi tarafından satışa çıkartıldı. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’nun girişimleri ile tamamı İstanbul'da yaşayan Yozgatlılar ve Yozgatlı iş adamlarının bağışlarıyla Yozgat İl Özel İdaresi'ne ait arsa üzerinde inşa ettirilip, kullanım hakkı federasyona protokolle verilen yurt ve kültür merkezinin satış kararı birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

İl Genel Meclisi’nin sözleşmeyi tek taraflı fesh edip, aldığı satış kararına İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ve Federasyon Genel Sekreteri Kaan Pınarcıoğlu’dan büyük tepki geldi. Gazetemiz yazarlarından da olan Pınarcıoğlu, kararı sosyal medya hesabından sert bir dille eleştirdi. İl Genel Meclisi’nin aldığı yazının örneğini Yozgat’ın acziyet vesikası olarak değerlendiren ve karara imza atanları tarihin asla unutmayacağını dile getiren Pınarcıoğlu, bu iddiasını yurdun ve kültür merkezinin hangi amaca hizmet ettiğini dile getirerek güçlendirmeye çalıştı. Yozgat kamuoyunda da büyük yankı bulan ve siyasi olup olmadığı tartışmalara neden olan satışın nedenlerini ve arkasında böyle bir düşünce olup olmadığına ilişkin yetkililerden doyurucu bir açıklama bekleniyor. Yurt amacına mı hizmet etmiyor, Yozgatlı öğrenciler mi kalmıyor, işletmesini yapan Federasyonla ilgili şikayetler mi var, ya da söylentiler gerçek dışı mı bu ve buna benzer iddiaların cevabını bulması gerekecek.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor