İlk forma Çözüm'den

Okuduğunuz haber
YSK'YA YOZGATLI SEKRETER

Yozgatspor Soma virajında

Anasayfa   /    Güncel    /    YSK'ya Yozgatlı Sekreter

YSK'ya Yozgatlı Sekreter

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yeni Genel Sekreteri Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, hemşerimiz Seyfi Han oldu.

GÜNCEL      25 Ekim 2019 - 20:11     0

YSK'ya Yozgatlı Sekreter

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yeni Genel Sekreteri Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, hemşerimiz Seyfi Han oldu.

HSK Genel Sekreterliğine Yozgat’ın Kadışehri İlçesi Kabalı Köyü’nden Seyfi Han seçildi. Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca 6087 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu hükümlerinin öngördüğü usul uyarınca yapılan seçim sonucu gösterilen üç aday arasından Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han’ı genel sekreter olarak atadı. Genel Kurul'da yapılan oylama sonucu HSK Başmüfettişi Abdullah Alacahan Teftiş Kurulu Başkanı, HSK Başmüfettişi Oğuz Akalın ise Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

YILMAZ AÇIKLAMA YAPTI

HSK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz şu açıklamayı yaptı: "HSK genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu ile HSK Teftiş Kurulu Başkanının görevden aflarını içeren dilekçeleri üzerine, HSK Genel Kurulu olağanüstü gündemle toplanmış, 6087 Sayılı Yasa hükümlerinin öngördüğü usul uyarınca yapılan seçim sonucu gösterilen adaylar arasından seçilen üç isim içinden Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han Genel Sekreter olarak, HSK Başmüfettişi Abdullah Alacahan ise genel kurul da yapılan oylama sonucu Teftiş Kurulu Başkanı, yine genel kurulda yapılan oylama sonucu HSK Başmüfettişi Oğuz Akalın Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

SEYFİ HAN KİMDİR?

1978 Yılında Yozgat ili Kadışehri İlçesi Kabalı Köyü'nde doğan Seyfi Han,  İlköğrenimini doğduğu köyde, Orta ve Lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2000 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi dalında tamamladı. Doktorasına Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne devam eden Seyfi Han’a Yozgat Sonsöz Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor