Sağlıkta korku hakim!

Okuduğunuz haber
YOZGATLIYA HAKSIZLIK!

Öğretmene saygı eylemi yarın

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgatlıya haksızlık!

Yozgatlıya haksızlık!

Yozgat insanının toplu taşıma araçları ile çok daha uzak illere gidenlerin iki katı fazla ödüyor olması tartışmalara neden oldu

GÜNCEL      30 Agustos 2022 - 17:55     0

Yozgatlıya haksızlık!

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste gelen zamların ardından artan otobüs bileti fiyatlarındaki bazı noktalar kafaları karıştırdı. 210 kilometrelik Yozgat Ankara arasını en ucuz 250 kilometreye giden bir vatandaşın, Ankara’dan 235 kilometre uzaklıktaki Eskişehir’e en ucuz 100 TL’ye gidiyor olması, Yozgat’ta ki otobüs firmalarının yeterince denetlenip, denetlenmediği sorusunu akla getirdi. Ekonomik olarak zaten çok üst düzey insanların yaşamadığı Yozgat insanının bu konuda da ikinci sınıf muamele görmesi, çifte standart olarak değerlendirildi.

Yozgat akaryakıta gelen zamların ardından taşımaya en fazla harcama yapan illerin başında gelmeye başladı.

OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

KAFALARI KARIŞTIRDI

Enflasyonda en yüksek artış olan sektör ulaşım oldu. Toplam bilet tarafının havayolu sektöründe yüzde 60’larda, diğer yanda otobüste ise bilet alım oranı yüzde 25’lerde. Otobüs fiyatlarında yıllık fiyat artışı yüzde 150 oldu. Bunun yanı sıra Yozgat insanının çevre illere giderken ödediği ücretin başka illere nazaran daha yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. 210 kilometrelik Yozgat Ankara arasını en ucuz 250 kilometreye giden bir vatandaşın, Ankara’dan 235 kilometre uzaklıktaki Eskişehir’e en ucuz 100 TL’ye gidiyor olması ve bunun neden kaynakladığına yönelik açıklamaların vatandaşı ikna edememesi tartışmaların ana merkezini oluşturdu. Yine Ankara’dan 733 kilometrelik İzmir’e Yozgat’tan Ankara’ya giden bir vatandaş kadar para ödemesi haksızlık olarak nitelendirildi. Özellikle hasta sevkleri konusunda halen büyük talihsizlik yaşayan ve günlük neredeyse 100 kişinin büyük illere gitmesi ve taşımaya büyük paralar ödüyor olması, yaşadıkları sıkıntıları da zirveye çıkardı.
YETERİNCE DENETİM VAR MI?

Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yolcu taşımacılığında arttırıldığı bilinen denetimlerin devam etmesinin gerektiği mevcut tartışmalar sonrasında bir kez daha gündeme geldi. Gelen zamlar sonrasında özel araçlara nazaran yine de ucuz olmasına rağmen Yozgat insanının çok daha uzak yerlere gidenlere rağmen fazla para ödüyor olmasının, bu denetimler sonrasında nedenlerinin ortaya çıkması bekleniyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor