Son söz seçmenin

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN YENİ VEKİLLERİ

Cumhur İttifakı fark attı

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yozgat'ın yeni vekilleri

Yozgat'ın yeni vekilleri

Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre bir önceki dönemde olduğu gibi Ak Parti 2, MHP ve İyi Parti 1 milletvekili ile Meclis'te temsil edilecekler.

SİYASET      14 Mayis 2023 - 22:59     0

Yozgat'ın yeni vekilleri

Yozgat’ta sandıkların tamamı açılmasa da yeni milletvekili dağılımı genel olarak belli oldu. Bir önceki seçimde oy oranı yüzde 54’lere, aldığı oylarda 135 binlere kadar düşen Ak Parti yine güç kaybetse de milletvekili dağılımında sürpriz beklentisi boş çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin ilk iki sıra adayları Abdülkadir Akgül, Süleyman Şahan, MHP adayı Ethem Sedef ve İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar Yozgat’ın yeni vekilleri olmayı başardılar. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki seçimlerde olduğu gibi yüzde 70’leri aşan oy alması, Yozgat halkının Ak Parti kadrolarına verdiği bir mesaj olarak algılandı.

Türkiye’nin nefeslerini tutarak takip ettiği seçim sonuçlarına göre Yozgat’ta da milletvekili dağılımı kesin olmamakla birlikte belli oldu.

CUMHUR İTTİFAKI GÜCÜNÜ KORUDU

Yozgat genelinde daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok ciddi bir destek çıktı. Cumhur İttifakı’na Merkez dahil ilçelerin tamamında yüzde 73’lere varan oy’un çıkması, halkın Cumhurbaşkanına olan inancını gösterirken aynı tablo milletvekili oy oranlarına yansımadı. 2015 yılında 160 binleri geçen oy alarak 4 milletvekili çıkartan Ak Parti 2018 yılında 135 bin oy’la 2 vekil çıkartmayı başarabildi.

AK PARTİ’YE AÇIK MESAJ

Seçim sonuçları tam olarak açıklanmasa da il genelindeki oy oranları yüzde 44’lere kadar aldığı oy ise açılan sandık sayısına göre 110 binlere düşen Ak Parti 2 bir önceki seçimlerde olduğu gibi 2 milletvekili çıkarmayı başardı. MHP’nin 1, İYİ Parti’nin 1 milletvekilliği kazandığı Yozgat’ın vekilleri de belli oldu. AK Parti’nin ilk iki sıra adayları Abdülkadir Akgül, Süleyman Şahan, MHP adayı Ethem Sedef ve İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar önümüzdeki dönem Yozgat’ı Meclis’te temsil etme yetkisini almış oldular.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor