Yozgatspor seri peşinde

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A KOMBİ FABRİKASI

Yozgatspor evinde kayıp

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat'a kombi fabrikası

Yozgat'a kombi fabrikası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ilk görüşmesini yaptığı yatırım için imzalar Ticaret Sanayi Odası'nda atıldı.

EKONOMİ      14 Eylül 2019 - 17:45     0

Yozgat'a kombi fabrikası

Azerbaycan-Çin Ortaklığı Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde kombi üretiminde kullanılan eşanjör ve kombi bacası ile şofben üretimi için fabrika kuracak.
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın desteği ile  Azerbaycan-Çin Ortak yatırımı firma Yozgat’a yatırım yapma kararı aldı.
Firma 10 bin metrekarelik alanda kombi üretiminde kullanılan eşanjör ve kombi bacası ile şofben üretimi yapan fabrika kuracak.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde fabrika kurulacak alan belirlendi, kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacak.
Yaklaşık 30 milyon liralık yatırım sonucu kurulacak fabrikada, İlk etapta 40 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikada ürün çeşitleri ve üretim kapasitesinin aşamalı olarak artırılmasıyla çalışan sayısının 300’e kadar yükselmesi planlanıyor.
Fabrikada üretilecek ürünlerin Yozgat’tan Avrupa başta olmak üzere bölge ülkelerine ihracatı yapılacak. Ayrıca, Tedarik Zinciri Projesi kapsamında fabrikanın üretimde kullanacağı hammadde ve malzemelerin  azami düzeyde Yozgat ve çevre illerden karşılanması amaçlanıyor. Yozgat’ta hayata geçirilecek fabrikanın uluslararası yatırımcılara da örnek teşkil edeceği düşünülüyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,, Cuma günü Yozgat’a yatırım yapacak Azerbaycan-Çin ortak yatırımı firmanın temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul ederek, Yozgat’taki yatırım ve istihdam alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.
Görüşmenin ardından yatırıma ilişkin ilk imzalar, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda atıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor