Freni patlayan araç kafeye girdi

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A KIŞ GELMİYOR

Esnafın abisi rakipsiz!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'a kış gelmiyor

Yozgat'a kış gelmiyor

Son yılların en sıcak Ocak ayının yaşandığı Yozgat’ta güzel havanın tadını vatandaşlar doyasıya çıkardı.

GÜNCEL      22 Ocak 2023 - 15:41     0

Yozgat'a kış gelmiyor

Ocak ayının ortalarında kar, kış soğuk bekleyen Yozgat halkı son günlerde yaşanılan güzel havaların şaşkınlığını yaşıyor. Tedbiri elden bırakmayan ancak bahardan kalma günlerin de tadını çıkarmayı ihmal etmeyen vatandaşın adresi Cumhuriyet Alanı oldu. Çocuklar parkları doldururken gençler de cadde ve sokaklar da gezerek güzel günün tadını doyasıya çıkarmayı ihmal etmedi.

Kar, kış deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Yozgat’ta eski kışları tarihe gömen görüntüler yaşanmaya başladı.

YAZDAN KALMA GÜNLER YAŞANIYOR

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, güneşin tadını çıkarıyor. Özellikle emekli vatandaşlar vakitlerini Cumhuriyet Meydanı'nda arkadaşlarıyla sohbet ederek değerlendiriyor.

SON 52 YILIN EN SICAK OCAK AYI

Birçok ilde sıcaklıklar ocak ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu durum beklenen yağışların oluşmasını engelleyerek, kuraklığına da neden oluyor. Uzmanlar, Türkiye'de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği nedeniyle ilerleyen dönemde kış aylarında bahar havasının daha çok görüleceğini ifade ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, iklim krizinde temel nedenin enerji problemi olduğunu, bu çözülmeden iklim krizinin de çözülemeyeceğini söyledi.

Dünya enerji piyasasının yüzde 80'ini fosil yakıtların oluşturduğunu belirten Tek, "Eğer enerjiyi hala fosil yakıtlardan üretmeye devam edersek, Paris Anlaşması'nda öngörülen, sıcaklık artışının 1,5 derecenin altında tutulması mümkün görünmüyor. Çünkü hala fosil yakıtlar kullanıyoruz. Sıcaklık artışında karbondioksit en önemli faktör. Bunun için yenilenebilir enerji kullanmamız lazım." dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor