Asrın kampanyası rekora koşuyor!

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A DEPREM GÖÇÜ

Yozgatlı Mühendisler deprem bölgesinde

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'a deprem göçü

Yozgat'a deprem göçü

Dünyanın en büyük felaketini yaşayan ancak kısa sürede yaralarını sarmaya başlayan Türkiye’nin küçük bir il’i olmasına rağmen yardım kampanyalarında ön saflarda bulunmayı başaran Yozgat, depremzedelerin de en fazla tercih ettiği illerin başında geliyor. 10 bin’e yakın kişinin deprem sonrasında şehre gelmesi, barınma başta olmak üzere bazı sorunların artmasına zemin hazırladı.

GÜNCEL      15 Subat 2023 - 22:08     0

Yozgat'a deprem göçü

Dünyanın en büyük felaketini yaşayan ancak kısa sürede yaralarını sarmaya başlayan Türkiye’nin küçük bir il’i olmasına rağmen yardım kampanyalarında ön saflarda bulunmayı başaran Yozgat, depremzedelerin de en fazla tercih ettiği illerin başında geliyor. 10 bin’e yakın kişinin deprem sonrasında şehre gelmesi, konut başta olmak üzere bazı sorunları da gündeme getirdi.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi deprem göçünü de gündeme getirdi. Evleri yıkılan, hasar gören vatandaşların akın akın başka illere gitmesi, konut sektöründe de ciddi bir hareketliliği beraberinde getirdi. Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis'i etkileyen depremlerin ardından başka illerde yakınları olanların tercih ettiği illerin başında gelen Yozgat’a bugüne kadar gelenlerin sayısı 10 bin’e yaklaştı. Yurtlarda, kamu kurumlarında ikamet edenlerin yanı sıra birçok aile de konutlara yerleşmeye başlaması, şehrin nüfusunu da bir anda yükseltmeye başladı.

 Yozgat halkı eşyası olmayan ailelerin imdadına koşarken, AFAD’a kayıtları olanlara her türlü yardımın anında yapıldığı Yozgat’a önümüzdeki günlerde deprem bölgesindeki birçok ailenin gelecek olması hiç kuşkusuz barınma olmak üzere birçok sorunu da beraberinde getirecek. Özellikle Kahramanmaraş, Malatya gibi illerden yoğun bir dönüşün olmasının Yozgat’ın nüfusunu ciddi şekilde arttıracak olmasının ardından Valilik ve Belediye’nin yaşanması muhtemel sorunlara karşı önlemlerini önceden alması gerekecek.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor