Yozgat ittifakı kazanacak!

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A BAKAN BAKANA!

Devlerle yarışacak!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'a Bakan bakana!

Yozgat'a Bakan bakana!

Seçim zamanlarında hatırlanan Yozgat'a Devlet adamlarının ziyaretleri aralıksız sürüyor.

GÜNCEL      05 Mart 2019 - 20:11     0

Yozgat'a Bakan bakana!

Seçim dönemi geldi mi Yozgat’a yapılan siyasi çıkarma yaklaşan yerel seçimler öncesinde de devam ediyor. Genel olarak bu dönemlerde hatırlanan ancak sonrasında unutulan Yozgat’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ziyaretlerinin ardından STK üyeleri ve iş insanlarının görüş ve önerilerini aldı.

Bir dizi açılış ve toplantılar için İlimizi ziyarete gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, Çekerek ilçesinde Anayasa Komisyon Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Vali Kadir Çakır, ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Buradaki temaslarının ardından Sorgun ilçemize geçen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, burada Yeni Anadolu Madencilik tarafından işletilen Yeni Çeltek kömür işletmesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden kömür ocağı hakkında bilgiler aldı. 

Ardından kömür ocağı çalışanlarıyla bir araya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, burada yaptığı konuşmada, “Bundan sonra ithal kömür, ithal doğalgaza dayalı santral kurma izni vermeyeceğiz. Kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağız, yetmezse buna izin vereceğiz" dedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, "Başta petrol ve doğal gaz olmak üzere kömürümüz var ama kalitesi düşük olduğu için bazı sanayi tesislerimiz, santrallerimiz yüksek kalorili kömür kullandığından dolayı onlar ithal ediyorlar. Biz dedik ki bundan sonra ithal kömür, ithal doğal gaza dayalı santral kurma izni vermeyeceğiz. Kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağız, yetmezse buna izin vereceğiz. Nitekim son bir kaç yıldır hemen oranlar değişmeye başladı. Elektrik kullanımında, elektrik üretiminde yerlilik payını yüzde 40'lardan yüzde 50'lere çıkarttık. Bu sene ocak ayından geçen yılın ocak ayına kıyasla, 10 puan daha iyileştirerek yüzde 60'la girdik" dedi.

SORGUN’DAKİ URANYUM DEVLET ELİ İLE ÇIKARTILACAK

Sorgun ilçemizde bulunan uranyum madeninin devlet eli ile çıkartılacağını söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez," Bizim temel ilkemiz yerin altında da olsa üstünde de olsa o madeni çıkartmaktır.  Bizim için üretim ve istihdam devam edecek. Sorgun ilçemizde uranyum madenleri var, daha önce bir yabancı firma ile anlaşma yapılmıştı.  Yasa gereği bu madeni kamu eli ile işletebiliyoruz. Daha önce anlaşma yaptığımız bu yabancı firma işletmeyi yapmayacak.  Ama o burada bu faaliyetin yapılmayacağı anlamına gelmez. Başlayan ve devam eden nükleer santral projelerimiz var. Oranın hammaddesi olan uranyumu buradan çıkarıp zenginleştireceğiz. Bunu da kamu marifetiyle yapacağız. Devlet yapacak o işi. Yeni bir düzenleme ile güneş enerjisi konusunda belediye ve kamu kurumlarının önünü açıyoruz. Çatı cepheden başlamak suretiyle güneş santrallerini ihtiyacı kadar kurma imkanı getirmiş olacağız. Sadece bununla sınırlı değil vatandaşlarımız da arzu ederlerse çatılarına bu sistemi kurup elektik üretebilecek” ifadelerini kullandı.

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANIMIZ SAYIN FATİH DÖNMEZ’İN VALİLİK ZİYARETİ

Sorgun’da ki temaslarının ardından il merkezine gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez Valiliğimizi ziyaret etti. Valiliğimiz ziyaretinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e Anayasa Komisyon Başkanı ve Yozgat Millet Vekili Bekir Bozdağ eşlik etti. Valilik girişinde Valimiz Kadir Çakır ve il protokolü tarafından karşılanan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kadir Çakır'dan ilimizle ilgili brifing aldı.

Daha sonra Yimpaş AVM toplantı salonunda STK üyeleri ve iş insanları ile bir araya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, STK üyeleri ve iş insanlarının görüş ve önerilerini aldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor