Bozdağ: Üniversite çınar oldu

Okuduğunuz haber
YOZGAT'TA YASAKLAR KALKIYOR!

Yüz yüze eğitim başlıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'ta yasaklar kalkıyor!

Yozgat'ta yasaklar kalkıyor!

Turuncu listeden sarı listeye geçen ve vaka sayıları azalan Yozgat'ta yasaklar kademeli olarak kaldırılacak. Kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasite ile çalışacak., halı sahalar sabah 09.00 saatleri ile akşam 19.00'e kadar hizmet verecek. 65 üstü ve 20 yaş altına yönelik yasak uygulaması tamamen kalkarken, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma uygulaması da saat 21.00'den sonra uygulanmaya başlanacak.

GÜNCEL      01 Mart 2021 - 20:49     0

Yozgat'ta yasaklar kalkıyor!

Kabine toplantısının ardından Yozgat’ta ki işletmeler için nisbeten de olsa müjdeli haber geldi. Turuncu listeden sarı listeye giren bu nedenle de kısıtlamaların bir bölümünün kalkacağı Yozgat’ta restoran ve kafeler Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteye ile sürdürecek. Halı sahalar ise faaliyetlerine sabah saat 09.00 ile 19.00 saatleri arasında devam ettirecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık etti. Beştepe’de saat 15:55'te başlayan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;
Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.
Restoran, lokanta, kafetarya, tatlıcı pastane kıraathane gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteye ile sürdürebileceklerdir.
Halı saha, yüzme havuzu vb tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 9 ve akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.
Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

65 İÇİN SOKAĞA ÇIKMA SERBEST

Yayımlanan genelgeye göre, hafta içi ülke genelinde, hafta sonu ise "düşük" ve "orta riskli" illerde 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş ve üzerindekiler 10.00-14.00 arasında, 20 yaş altındakiler 14.00-18.00 arasında sokağa çıkabilecek. 

3

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor