Devlerle yarışacak!

Okuduğunuz haber
YOZGAT'TA SÜRPRİZ BEKLENTİSİ

Şehir şampiyonluğa inanmış!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yozgat'ta sürpriz beklentisi

Yozgat'ta sürpriz beklentisi

Tarihinin en renkli seçimlerine tanıklık etmeye hazırlanan Yozgat insanının genel olarak renk vermemesi sürpriz ihtimalini de güçlendirdi.

SİYASET      05 Mart 2019 - 20:59     0

Yozgat'ta sürpriz beklentisi

Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerin de iki parti arasında geçeceğine yönelik beklenti mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın bağımsız olarak meydana inmesinin ardından tamamen değişti. Genel seçimlerde beklenmeyen bir düşüş yaşayan ve bu nedenle yerel seçimlere çok büyük önem veren Ak Parti başta olmak üzere MHP’nin hesaplarını alt üst eden bu gelişmenin sonuçları ne derece etkileyeceği daha şimdiden merak konusu oldu.

Tarihinin en renkli seçimlerine tanıklık etmeye hazırlanan Yozgat insanının genel olarak renk vermemesi sürpriz ihtimalini de güçlendirdi.

HESAPLAR ALT ÜST

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın bağımsız aday olarak meydana inmesinin, belediye başkanlığı için ince hesaplar yapmaya başlayan Ak Parti adayı Celal Köse ve MHP adayı Mehmet Erdemir için handikap oluşturup, oluşturmayacağı konuşulmaya başlandı. Son üç dönemdir Ak Partili adayların yönettiği Yozgat Belediyesi koltuğuna bu kez kimin oturacağı daha şimdiden merak edilmeye başladı. İktidarın ve alternatifsizliğin gücüyle en güçlü aday olarak gösterilse bile önceki döneme oranla aradaki oy farkının azalması ile birlikte oldukça güç bir sınav verecek olan Ak Parti adayının işini mevcut Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın bağımsız adaylığı büyük ölçüde zorlaştırdı.

bugün meydana inecek olmasıyla Yozgat tarihinin en renkli seçimlerine tanıklık edecek.

MHP’YE Mİ YARAYACAK

Yozgat tarihi Kazım Arslan’ın aday olmasının ardından en renkli seçimlerine tanıklık yapacak. Ak Parti adayı Celal Köse, MHP adayı Mehmet Erdemir, Demokrat Parti adayı Abdullah Doğan, İYİ Parti adayı Metin Özışık, bağımsız aday Bekir Korkmaz, BBP adayı Kemal Korkmaz’ın başkan olabilmek için sandığa gideceği seçimlerde kimin kazanacağını büyük ihtimalle Kazım Arslan’a verilecek oylar belirleyecek. Oy’larını büyük ihtimalle Ak Parti’den alacağı için, 2015 yılı seçimlerinde bağımsız aday Lutfullah Kayalar’ın MHP’nin oy’larını böldüğü için Ak Parti’nin 4 milletvekilini birden meclise gönderdiği senaryonun da tekrarlanmasına zemin hazırlaması muhtemel olan Kazım Arslan’ın sandıktan çıkması da muhtemel olarak gösteriliyor.

İKTİDAR GÜCÜ KÖSE’DEN YANA

Her ne kadar başkanlık döneminde Yozgat’ta zihniyet değişimini başlatan, projeleri ile şehircilik anlayışını beyinlere yerleştiren ancak başarılı çalışmalarına rağmen aday gösterilmeyen Kazım Arslan’a halk destek verse de iktidar gücü şimdilik kaydıyla Celal Köse’yi işaret ediyor. Buna rağmen halen kararsızlıkların sayısının yüzde 40 gibi oldukça yüksek seyrediyor olması yarışın hayli zorlu geçeceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Başkanlık sürecinde yaptığı çalışmalar ve devam eden projelerin bulunması ile diğer adayların bir adım önünde yarışa başlayacak olan Kazım Arslan eğer seçimlerden galip çıkarsa o zaman Yozgat tarihinde ilk kez bağımsız bir aday belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş olacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor