Sürmeligaz'dan dev kampanya

Okuduğunuz haber
YOZGAT SÜTÇÜLÜĞÜ GELİŞECEK

Tahıl tarlada kalacak

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat sütçülüğü gelişecek

Yozgat sütçülüğü gelişecek

Yozgat sütçülüğünü geliştirmek ve çiftçilerin gelirini yükseltmek amacıyla, Yozgat Valiliği, İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak ORAN kalkınma ajansına sunulan “ Yozgat Süt Toplama ”  proje sözleşme imza töreni düzenlendi.

EKONOMİ      14 Haziran 2021 - 17:49     0

Yozgat sütçülüğü gelişecek

Yozgat Valiliği, İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak ORAN kalkınma ajansına sunulan Yozgat sütçülüğüne yeni bir ivme kazandıracak olan “ Yozgat Süt Toplama ”  proje sözleşme imza töreni düzenlendi.

Yozgat Valisi Ziya Polat nezaretindeki törende imzalar İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya ve ORAN kalkınma ajansı genel sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından atıldı. Proje kapsamında 66 adet 300 litrelik tanklar ve 10 adet süt analiz kitleri alınması planlanlanıyor. Projeyle ilçelerde tespit edilecek ve daha önce süt toplanmanın rantabl olmadığı yerler tespit edilerek “ Süt Üreticiler Birliği” vasıtasıyla buralara tanklar konacak.

Tanklara konan sütler soğutularak bekletilmesi sağlanacaktır.  Bu sayede küçük üreticilerde sisteme dahil edilerek onlar için bir kazanç kaynağı oluşturulacaktır. Küçük üretici kazandıkça yeni hayvan alımıyla işletmesini, büyütecektir. Ayrıca maliyetleri aşağıya çekmek için yem bitkisi ekilişleri teşvik edilecektir. Projenin Toplam bütçesi yaklaşık 1.500.000,00 TL (bir buçuk milyon) olup bütçe ORAN kalkınma ajansı ve Eş finansmanı aynı zamanda projenin paydaşı olan İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Bu bağlamda ilimiz sütçülüğü bugün imzalanan sözleşmeyle dolayısıyla uygulamaya geçecek olan projeyle günlük süt üretimi otomatik olarak 20.000 kg yani 20 ton artacak.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor