MEB'e salvo ateş!

Okuduğunuz haber
YOZGAT MODEL OLUYOR

TOOB çıkarma yapacak

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat Model oluyor

Yozgat Model oluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın mimarı olduğu yerelden kalkınma modeli ile Yozgat, tüm Türkiye'ye örnek olmaya başladı.

EKONOMİ      19 Temmuz 2022 - 18:44     0

Yozgat Model oluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın gündeme getirdiği kalkınma modeli projesinin meyveleri alınıyor. Yozgatlı işadamları ile 2019 Ocak ayında yaptığı toplantıda Yozgat’ın, yerelin kalmınmasına odaklanacaklarını söyleyen Oktay’ın bu konuda Çekerek başta olmak üzere İl Merkezi ve ilçelerde başlattığı hamlenin önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin birçok bölgesinde ekonomik yönde çok büyük yansımalarının olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın gündeme getirdiği kalkınma modeli projesi hem Yozgat hem de Türkiye’nin birçok bölgesinde uygulanmaya başlandı.

YERELDEN KALKINMANIN MİMARI

Yozgatlı iş insanları ile İstanbul’da yaptığı toplantıda yerelden kalkınma projesini açıklayan ve bu projeyle Türkiye’nin komple gelişmesinin mümkün olabileceğini savunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu düşüncesi yeni bir kalkınma hamlesinin başlangıcı oldu. Modelin ilk adımı olarak 2020 yılının Haziran ayında Yozgat Organize Sanayi Bölgesi uzun yıllar sonra tarihinin en önemli açılışlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile tanıklık etti. 6 fabrikanın temelinin atıldığı, 3 tesisin açılışının yapılmış olması, Yozgat’ın yatırım konusundaki talihsizliğini yenmesi noktasında önemli bir adım olarak göze çarptı.

KALKINMA MODELİ

ÜRETİMİ TEŞVİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın önerdiği 'yerelden kalkınma' modeli, Yozgatlı kadınlara ilham kaynağı oldu. Bozkırın Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında birleşen kadınlar, kente özgü çam kolonyası ve Yozgat adına coğrafi işareti bulunan çanak peyniri üretimini gerçekleştirdi. Hem dünya hem de Türkiye geneline çam kolonyası ve çanak peynirini tanıtmak isteyen kadınlar, ürettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturmaya da başladı. Yozgat'ta kadın istihdamını sağlamak ve ekonomik gelir elde etmek isteyen kadınlar, ürettikleri ürünlerle kentin yöresel değerlerine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Birçok ilçede bu modelin uygulanması kooperatifler, derneklerin bu düşünceden hareket etmesi, Yozgat’ı yerelden kalkınmanın merkezi haline getirdi.

Çekerek ilçesinde hafta sonunda yapılan Spor ve Doğa Festivali’nde göze çarpan gelişmelerin birçoğunun diğer ilçelerde de uygulanması ve örnek alınmasının hem istihdama hem de üretime önemli katkı sağlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor