Kaçakçılara bahar temizliği

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN İLACI BİZDE!

Göç kanayan yaramız

Anasayfa   /    Siyaset    /    Yozgat'ın ilacı bizde!

Yozgat'ın ilacı bizde!

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, listeye girme konusunda iddiasını net bir şekilde ortaya koydu. Yozgat’ın sorunlarına çözüm bulabilecek tecrübe ve birikime sahip olduğunu belirten Erdem, “Hayatımda hiç durmadım ve seçildiğim zaman da durmayacağım. Vatanını çok seven görevini en iyi yapandır. Bende görevimi en iyi şekilde yapacağımı buradan söylemek istiyorum.  Biliniz ki medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Biz de bu yolun taşlarını döşemek için aday olduk” dedi.

SİYASET      25 Mart 2023 - 17:53     2

Yozgat'ın ilacı bizde!

 

 

İYİ Parti Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, adaylık açıklamasında iddialı konuştu

YOZGAT’IN İLACI BİZDE!

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, listeye girme konusunda iddiasını net bir şekilde ortaya koydu. Yozgat’ın sorunlarına çözüm bulabilecek tecrübe ve birikime sahip olduğunu belirten Erdem, “Hayatımda hiç durmadım ve seçildiğim zaman da durmayacağım. Vatanını çok seven görevini en iyi yapandır. Bende görevimi en iyi şekilde yapacağımı buradan söylemek istiyorum.  Biliniz ki medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Biz de bu yolun taşlarını döşemek için aday olduk” dedi.

Yozgat’ın sorunlarını, önceliklerini çok iyi bildiklerini, bunların giderilmesi için de neler yapacakları konusundaki çalışmalarının hazır olduğunu belirten İyi Parti Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, adaylık açıklamasında iddialı konuştu

VATANINI ÇOK SEVEN

GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR

Basın açıklamasına kendisini tanıtarak başlayan Yaşar Erdem, esnaflık ve yöneticilik yapmış olmasının kendisine önemli kazanımlar sağladığını söyledi. Yozgat’ın tüm sorunlarını iyi bildiğini, reçetelerinin hazır olduğunu belirten Erdem, “Yozgat’ta doğdum, büyüdüm. İktisat Fakültesi mezuniyetinden sonra İşletme Yönetiminde yüksek lisans yaptım.  Serbest muhasebecilik belge sahibiyim. 7 yıl serbest muhasebecilik yaptım.  Spor teşkilatında milli hakem olarak ülkemizin tüm illerinde Yozgat’ı başarı ile temsil ettim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine uygulanan ambargonun kaldırılması için milli hakem olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden bir kardeşinizim. Spor teşkilatında 30 yılı aşkın süredir idarecilik yapmaktayım.  Hizmet yaptığım yıllarda Federasyonların Türkiye’de ki ilk şampiyonalarının yapılmasını sağladım. Yine bu süreç zarfında görevde bulunduğum illerde Merkez ve ilçelerin tesisleşmesine önemli katkılar yaptım.  Başarılı çalışmaları nedeniyle Mülki amirleri tarafından teşekkür ve takdirname ile ödüllendirildim.

Vatanını çok seven görevini en iyi yapandır. Bende görevimi en iyi şekilde yapacağımı buradan söylemek istiyorum.  Biliniz ki medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer. Biz de bu yolun taşlarını döşemek için aday olduk” diye konuştu.

PROJELERİM SES GETİRECEK

Göçün önlenmesi için tarımın önemine dikkat çeken Yaşar Erdem, projelerini şu şekilde sıraladı. “Köy nüfusu başta olmak üzere ilimizden önemli bir oranda göç vermekteyiz. Köylerde Dinamik genç nüfusun göç etmesini önlemek için, ekonomik olarak yaşam standartlarının yükseltilmesi sağlanmalı. Ekonomik refahın artırılması için yüksek tohum, gübre ve mazot gibi tarımsal maliyetlerin yüksek olması sebebiyle köylü vatandaşımız tarım arazilerini ekememektedir. Mazot maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle araziler yeterince sürülememektedir.  Yüksek maliyet nedeniyle gübre atamamakta.

Mazot, gübre, tohum devlet tarafından desteklenmeli. Mevcut verilen desteğin artırılması gerekmektedir.  Anadolu’da biten büyük ve küçükbaş hayvancılığın yeniden canlandırılması için, yem ve hayvan desteği sağlanmalı.

SANAYİ TEŞVİK EDİLMELİ

İlimizde başta devlet yatırımı olmak üzere özel sektör teşvik edilerek sanayi kuruluşların açılması sağlamak. Bunun için mevcut, yeni oluşacak organize sanayide faaliyet gösteren şirketlere bedelsiz arazi temini, devlet desteği, teşvik ve birtakım vergi muafiyetleri sağlamak. 

Yatırımcıların ilimizi tercih etmesi için hızlı tren ve havalimanının açılışının hızlandırılması.  Bedelsiz arazi hammaddeye ve emeğe ulaşımı sağlamak.

GÖÇÜ ÜRETİM DURDURUR

Köylerimizden genç nüfusun göç etmeyip, bulunduğu yerde üretim yapmasını sağlamak. Gençlerimizin diğer illerde çalışması yerine Yozgat’ımızdaki sanayi kuruluşlarında çalışmasını sağlamak.

Tarım ve sanayideki bu reformlar ile milli gelirden aldığı payın yükselmesi sağlanacaktır.              Hızlı tren ve havalimanın bir an önce açılmasını sağlamak. Çevre yolunun yapılması. Şehrin trafik ve otopark sorunun çözümüne katkıda bulunmak. Spora ve spor kulüplerine destek vermek ve spor tesisleşmesini sağlamak. Ortaöğretimdeki eğitim kadrosunun kalitesini artırmak. Bozok Üniversitemizi daha tercih edilebilir kılmak. Kerkenes, Hattusaş, Alişar Höyüğü gibi güzelliklerimizin tanıtımının yapılarak turizm gelirinden pay almak.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 2 yorum yapılmış.

Soner Kemikli
İnşallah başarılı ve güzel bir süreç geçirip ülkemize faydalı işlere imza atarsınız .Başarılar .
1 Yıl önce
Soner Kemikli
Yolunuz açık olsun Yaşar hocam
1 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor