Babacan haddini aşmıştır!

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ

'Tek Çare Saadet!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'ın geleceğini inşa ediyoruz

Yozgat'ın geleceğini inşa ediyoruz

Yozgat Belediyesi, şehirde yaşayan insanların geleceğini garantiye almak, aynı zamanda yeni kaynaklar oluşturmak için çok önemli projelerle şehrin kaderini değiştirmeyi hedefliyor.

GÜNCEL      15 Agustos 2022 - 16:13     0

Yozgat'ın geleceğini inşa ediyoruz

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, geride kalan süreçte yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları çalışmaların amacının Yozgat’ın geleceğini garantiye almak olduğunu söyledi. Büyük altyapı ve HES projesinin neler getireceğini iyi hesapladıklarını ve sağlayacağı kazançları insanlara hizmet etmek için kullanacaklarını ifade eden Başkan Köse, “Biz bu projeleri hayata geçirirken insanlarımızı da ihmal etmiyoruz. Yozgat’ın hem gençlerine hem de geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Yozgat Belediyesi, şehirde yaşayan insanların geleceğini garantiye almak, aynı zamanda yeni kaynaklar oluşturmak için çok önemli projelerle şehrin kaderini değiştirmeyi hedefliyor.

ALTYAPI OLMADAN

ÜSTYAPI OLMAZ

Yozgat tarihinin en büyük projesine imza attıklarını ancak büyük bir riski de göze aldıklarını belirten Başkan Köse, “Kendi zamanımızda, şehrin ülkemizin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Çapanoğlu Camii projemiz, parklarımız, yollarımız, hasta yakını konaklama tesisimiz gibi çeşitli projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Tabi bunlar görünen projelerimiz. Bir de görünmeyen projelerimiz var. Aslında yapılması lazım gelen, geçmişte bir kısmı yapılmış, yapılmaya çalışılmış, fakat imkanlar oluşmamış bir hizmetti ki o da altyapı hizmeti. Temel olmadan bina olmaz. Dolayısıyla alt yapı olmadan da üst yapı olmaz dedik. Seçim beyannamemizde olmamasına rağmen aklımızın devamlı bir köşesinde yer alıyordu. Sonuç itibarı ile Yozgat Belediyemizin 200 küsur kilometre şehir içme suyu var. 70 -80 kilometreye yakın da kanalizasyon alt yapısı var. Ama geldiğimiz nokta itibarı ile hem alt yapıda hem de kanalizasyonda büyük sorunlar olduğu ortada” şeklinde konuştu.

BÜYÜK RİSKİ GÖZE ALDIK

Söz konusu projenin kendileri için bir zorunluluk ve sorumluluk taşıdığını anlatan Köse, “Bunu çözmek hem zorunluluk hem de sorumluluktu. Çünkü şehir içme suyumuzda yüzde 67 kayıp kaçak var. Yozgat belediyemiz her ay 7 milyon zarar ediyor. Biz bu yatırımla bu zararın da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu memleketin parası. Biz göreve geldiğimizde kamunun, tüyü bitmemiş yetimin parası bizim paramızdan daha azizdir. Dolayısıyla bazı projeleri erteledik ki, alt yapı sorunu ortadan kaldıralım. Ardından da biz üst yapı ile yolumuzda devam edelim dedik. Yozgat Belediyemizin aynı zamanda bu 200 kilometrelik alt yapının 3’te biri asbestli borulardan oluşuyor. Asbestli borular artık kanserojen madde ürettiği kanıtlanmış durumda. Asbestli borular kullanılması yasak olan borular. Biz dedik ki hem ekonomimiz can bulsun hem de kendi sağlımızı da geçtik evlatlarımızın, torunlarımızın da sağlığı önem taşıyor. Biz sağlıklı borulardan sağlıklı su içirelim ve bu vebalden de kurtulalım istedik. Geleceğimiz için geleceğimizin teminatı için bu projeye baş koyduk. Tabi bu proje zaman aldı. Neredeyse 2 yılımızı aldı. Biz dedik ki şartlar ne olursa olsun keşke bu projeyi hayata geçirebilseydik de 2 yıl önce başlayabilseydik. Ama şartlar ve olanaklar ancak bugünü getirdi. Ama biz üzerimizdeki sorumluluk ve zorunluluğun farkındaydık. Şartlar ne olursa olsun. Belki alt yapıya yapılan yatırım göze gözükmez ama yüz yıllar boyunca dua alacak olan bir proje olacak” diye konuştu.

GAYEMİZ MİLLETE HİZMET

Çıktıkları hizmet yolunda asla oy kaygısı yaşamadıklarını, birilerini değil, şehirde yaşayan tüm insanları mutlu etmek için çalıştıklarını ve sonucu ne olursa olsun bu düşünceden ayrılmayacaklarını belirten Başkan Köse, “Bizim asla oy kaygımız olmadı. Sevdamız Yozgat ve insanlarımızı mutlu etmek, yüzlerini güldürmek, beklentilerine karşılık vermek için ‘Gönül Belediyeciliği’nden hiç uzaklaşmadık. Gönülleri yapmaya, gönülleri kazanmaya çaba harcıyoruz. Şehrimizin geleceğini garantiye almak için attığımız her adımın, yaptığımız her hizmetin gelecekte neler kazandıracağını herkes görecek” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor