Hayırlı gelenek

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN FESTİVALİ BAŞLADI

Çocuklar geleceğimiz!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'ın Festivali başladı

Yozgat'ın Festivali başladı

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Sürmeli Festivali yürüyüşle start alıp birçok etkinlikle devam etti.

GÜNCEL      05 Agustos 2022 - 20:33     0

Yozgat'ın Festivali başladı

 

Sürmeli Festivali il dışındaki birçok ünlü ismin memleketiyle hasret gidermesini sağlıyor

Festivale süper start

Sürmeli Festivali sosyal ve kültürel etkinliklerinin yanı sıra birlik ve beraberlik adına da örnek görüntülerin yaşanmasına vesile oldu. Yozgat dışında bulunan birçok ünlü ismin yanı sıra, siyaset, iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan, Dernek ve Federasyon başkanlarının yönetimlerinin katıldığı Festivalin Yozgat’ın sadece tanıtımına değil gelişimine de büyük katkı sağlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

21’inci Uluslar arası Sürmeli Festivali dün çeşitli programlarla start aldı. Sünnet Şöleni, Halk Dansları topluluğu gösterileri, bisiklet yarışları, açılış yürüyüşü ve akşam gerçekleştirilen konser programları ile start alan Festival, Yozgatlıları memleketlerinde buluşturdu.

HASRET GİDERDİLER

Kimisi iş, kimisi de zorunluluktan dolayı il dışında bulunan siyasetçi, bürokrat, iş dünyasının tanıdık isimleri, Federasyon ve Dernek Başkanı Sürmeli Festivali’ne iştirak etmek için memleketlerine geldiler. Yozgat Belediyesi’nin daveti üzerine iştirak ettikleri Festival kapsamında geldikleri memleketlerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştiren siyasetçiler ve Federasyon temsilcileri, Yozgat için yaptıkları çalışmaları bir kez daha anlatma fırsatı buldular.

YÜRÜYÜŞE YOĞUN KATILIM

Festivalin resmi açılışı Yimpaş AVM önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar süren yürüyüşle yapılmış oldu. Protokol üyeleri, festivale katkı sağlamak için gelen ekipler, motorize ekipler, bisiklet yarışmasına katılanlar ve vatandaşların mehteran eşliğinde yaptığı yürüyüşün ardından meydanda programa geçildi. Mehteran, halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri ile renklenen, sünnet çocukları için eğlenceler düzenlenen Sürmeli Festivalinin ilk günü akşamı ise Grup Patika ve İsmail Altunsaray konseriyle renklenmiş oldu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor