Sorgun Belediye parkeye çıkıyor

Okuduğunuz haber
YOZGAT'IN ÇEHRESİ DEĞİŞEÇEK

Ak Parti'de kongreler Ekim'de

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'ın çehresi değişeçek

Yozgat'ın çehresi değişeçek

Yozgat Belediyesi birbirinden vizyonlu projeleri bitİrerek şehre çağ atlatmaya hazırlanıyor

GÜNCEL      22 Eylül 2020 - 17:46     0

Yozgat'ın çehresi değişeçek

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve ekibi şehrin çehresini değiştirmek için düğmeye bastı. Yarım kalan projelerin yanı sıra Yozgat’a gerçek bir kent kimliği kazandırmak için birbirinden vizyonlu projelere start veren ve birçok bölgede tam anlamıyla seferberlik ilan eden Belediye, 11 noktada çalışmalarını tamamladıktan sonra Yozgat’ı her alanda daha yaşanır bir şehir yapmayı hedefliyor.

Yozgat Belediyesi pandemi nedeniyle yaşanılan sıkıntılara rağmen projeleri hayata geçirmek için hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacağını gösterdi.

KARARLI DURUŞ

Türkiye genelinde birçok belediye pandemi nedeniyle proje üretmek bir tarafa, mevcutları bile rafa kaldırırken Yozgat Belediyesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan da aldığı güçle aksine gaza bastı. Mevcut projeleri bitirmek için gereken altyapıyı tesis eden ve yenileri için de kaynak üreten, ihale aşamasına getiren Belediye, artık vizyonlu projeleri Yozgat halkı ile buluşturmak için tüm imkanlarını seferber etmeye başladı.

VİZYONLU PROJELER

Sanayi Bulvarı’nda Diyanet Eğitim Merkezi ve Adalet Eğitim Merkezi’nin şehrimizle bağlantısını sağlamak ve bu yatırımlara yakışır yolları yapmak için kolları sıvayan ve oldukça önemli bir yol kat eden Belediye, Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’nin inşaatını da hızla sürdürüyor.

KENT MEYDANI YOZGAT’IN

YENİ GÖZDESİ OLACAK

Belediyenin en prestijli projelerinden biri olan Meydan Projesinin ilk etabı da tamamlandı.  Işıklı Dans Havuzunun montajı bitirilen Meydan oturma alanlarıyla, fotoğraf çekinme alanlarıyla, kafeteryasıyla, özel peyzajıyla, özel aydınlatmasıyla şehrin yeni gözdesi olması hedefleniyor.  

YENİ ŞEHİR KİMLİĞİ

Yozgat Belediyesi’nin yine en fazla üzerinde durduğu projelerden birisi de Yeni Bir Şehir Kimliği kazandıracak bir alan oluşturmak üzerine kurulu. Dört yoldan Kapalı Otoparkı ve tarihi Askerlik Şubesi’ni de kapsayan alan mimarisiyle, ışıklandırması, yolları ile Yozgat’ın Şehir Kimliğini yansıtacak bir bütünlük arz edecek.

BÜYÜK CAMİİ ÇEVRESİ İHALE EDİLDİ

Yozgat için olmazsa olmazlardan biri olan ve son yıllarda görüntüsüyle artık insanların ve bölge esnafının yapılmasını dört gözle beklediği Tarihi Çapanoğlu Büyük Camii çevre düzenlemesi projesi için de tarihi adım atıldı. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapılan proje 20 milyon TL’ye mal olacak. 300 gün içerisinde bitirilmesi planlanan proje sayesinde Belediye en vizyonlu projelerinden birine imza atmış olacak. Böylece Büyük Camii’nin çevresinde hem tarihi dokuya uygun bir yapılaşma olacak hem de 270 araçlık kapalı otoparkı, kültür merkezi, aşevi, hocalar kahvehanesi, sosyal donatılar ve meydanla birlikte yepyeni bir yaşam alanı ortaya çıkmış olacak.

MİLLET BAHÇESİ MENEKŞE EVLERİ

Valilik binası karşısında bulunan Menekşe Evlerin bulunduğu alana yapımı planlanan Millet Bahçesinin projesi de çizim aşamasında ilerliyor. Yakında tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek projenin Ocak ayında proje aşamasına getirilmesi planlanıyor. Böylece şehrin dört bir yanında devam edecek olan projeleri taçlandıracak olan Millet Bahçesi’nin yapımıyla birlikte Menekşe Evleri de TOKİ tarafından belirlenen alanda yeniden yükselecek.

ALTERNATİF YOLLAR YAPILIYOR

Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak, aynı zamanda şehir kimliğini ön plana çıkartmak için ‘Yol Medeniyettir’ düsturundan hareketle alternatif yollar kazandırmak için Belediye ekipleri dur durak bilmiyor. Karayolları ile birlikte Divanlı Yolu yapılırken, TOKİ Kavşağı’ndan Çapanoğlu Mahallesi’nde bulunan sitelere bağlantı yolları yapım işi de hızla sürüyor.  Dolgusuyla, kot düzenlemeleriyle, altyapısıyla standart çalışmalara imza atan ekipler, mahalleleri de ihmal etmiyor. Şeyh Osman, Yeni Cami, Fatih ve Tekke Mahallelerinde bozulan kaldırımlar yenilirken çevre düzenlemelerinin de bu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Birbirinden vizyonlu projeleri kısa zamanda tamamlamayı planlayan Belediye yolları. sosyal alanları ile daha yaşanabilir göç alan bir şehrin de temellerini atmış  olacak ki bu da ‘Belediyecilik Gönül İşi’ sloganı ile çıkılan yoldaki en önemli mihenk taşı olarak tarihe geçecek.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor