TSO Zafer Bayramı'nı kutladı

Okuduğunuz haber
YOZGAT İLÇELERİNDEN KOPUK

Sağlıkta korku hakim!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat ilçelerinden kopuk

Yozgat ilçelerinden kopuk

Yozgat’ın ilçelerinden kopukluğuna yönelik soruna yıllardır kimsenin parmak basmaması, ya da mikro siyaset yapması büyüme konusundaki beklentileri boşa çıkardı.

GÜNCEL      30 Agustos 2022 - 17:47     0

Yozgat ilçelerinden kopuk

Yozgat’ın ilerleyememiş olmasında yani ekonomik olarak beklenilen noktaya gelememesinde ilçelerinden kopuk olmasına halen bir çözüm üretilemedi. Akdağmadeni’nin ihtiyaçlarını gidermek için Sivas’a, Boğazlıyan’ın Kayseri’ye, Aydıncık’ın Çorum, Zile, Kadışehri’nin Tokat, yine Çandır Çayıralan’ın Sivas ve Kayseri’ye gidiyor olması, sağlık konusunda halen Ankara’ya mahkum olması, gelişmemiş olmasının ana nedenlerinin başında geldi.

Yozgat’ın ilçelerinden kopukluğuna yönelik soruna yıllardır kimsenin parmak basmaması, ya da mikro siyaset yapması büyüme konusundaki beklentileri boşa çıkardı.

GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Büyük şehir olma konusunda beklenilen adımları, son 20 yılda hükümette çok ciddi isimleri bulunmasına rağmen atamayan, yatırım konusundaki talihsizliği halen süren Yozgat’ın bir de ilçeleriyle kopuk olması, beklentileri boşa çıkaran faktörlerin başında yer aldı. Birçok ilçe insanının Yozgat’ın sanayi konusunda yetersiz olması nedeniyle dışa bağımlı hale gelmesi, çevre illere gitmesi ekonomik olarak da büyük kayıpları beraberinde getirdi.

ULAŞIM DA ETKEN OLUYOR

Yozgat’ın ilçelerinin birçoğuyla arasındaki mesafenin çok uzak olması, bunun yanı sıra Şefaatli, Aydıncık gibi ilçelere gidilen yolların halen çok üst düzeyde olmaması da insanların çevre illere gitmesindeki en büyük etken olarak karşımıza çıktı. Bundan çok daha uzun yıllar öncesinde mevcut yolların kalitesinin çok düşük olması nedeniyle çevre illere giden ve bu konuda bir alışkanlık edinen insanlarımızın Merkezi tercih etmemesi, siyaseten de mikro düşüncelere sahip olunması, Yozgat’ın ilçeleriyle olan kopukluğunu arttırdı.

GÖZLER BU YATIRIMLARDA

Yozgat’ın bir cazibe merkezi olması için hızlı tren, havalimanı gibi projeler büyük önem taşıyor. Oldukça avantajlı ulaşım imkanlarının önümüzdeki yıllarda da hizmete girecek olması, çevre illerle olan bağları kuvvetlendireceği için Yozgat’ın önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde yeni bir gelişim sürecine girecek, sadece ilçeleriyle değil komşuları ile olan bağlarını da kuvvetlendireceği için ekonomisinin de gelişmesi bekleniyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor