Cezaevi esnafı hapsetti!

Okuduğunuz haber
YİBİTAŞ'TA ÜRETİM NİYE DURDU?

Okullar yarın da tatil

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yibitaş'ta üretim niye durdu?

Yibitaş'ta üretim niye durdu?

Brezilya firmasının Yozgat’ta ki fabrika için aldığı karar endişeye neden oldu

EKONOMİ      16 Ocak 2019 - 16:32     0

Yibitaş'ta üretim niye durdu?

Ekonomisi son yaşanılan gelişmelerin ardından iyiden iyiye pamuk ipliğine bağlı bulunan Yozgat’ın bacası tüten tek fabrikası olan Yibitaş Çimento Fabrikası’nda 3 aydır üretimin  yapılmaması akla başka soruları getirdi. Brezilyalı firması Votarantim’ın uhdesinde bulunan fabrikanın aldığı bu karar hem ortakları, hem de işten çıkartılan işçilerle geleceği belli olmayan diğer çalışanları hayli endişelendirdi.

Yozgat’ın en eski ve şu an için tek fabrikası durumunda bulunan Yibitaş Çimento Fabrikası’nda üretim durdu.

ORTAKLAR ENDİŞELİ

Birçok insanın hayal edemediği tarihlerde ekmek parasını yurtdışında kazanan insanların bir araya gelerek kurduğu Yibitaş Çimento Fabrikası aradan geçen yıllarda iki kez el değiştirdi. Portekiz firması Cimpor’un ardından Brezilya firması Votarantim tarafından işletilmeye başlanılan fabrikada 3 ay önce üretim henüz bilinmeyen nedenlerle durdu. Çok ortaklı olduğu için mi yoksa ekonomik krizin etkilerinden mi, yoksa Sivas’a yapılan fabrikanın şirkete getirdiği ek maliyetlerden mi bilinmez ama alınan bu karar ortakları hayli endişelendirdi. Türkiye’nin en eski ve üretim konusundaki en kaliteli fabrikalarından biri olan Yibitaş’tan ayrıca kış öncesinde işçilerin çıkartılması, aileleri hesaba katıldığında 100’e yakın insanın mağdur edilmesi de bir başka tartışma konusu oldu.

İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARTILDI

Fabrika bünyesinde çalışan işçilerden bir bölümünün işten çıkartılması, diğerlerini de tedirgin etti. Ekonomik krizin kol gezdiği, insanların alım gücünün her geçen gün düştüğü bu günlerde fabrika yönetiminin böyle bir tasarrufta bulunması, Yozgat ekonomisine büyük bir darbe daha vurdu. Votarantim’ın diğer illerdeki fabrikalarında böyle bir karar almayıp ortaklı bir fabrikada üretimi durdurmasındaki ana niyetin ne olduğu konusunda Yozgatlı siyasilerin devreye girerek sorunun bir an önce çözülmesi için girişimde bulunması bekleniyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor