TSO'dan Yiğitalp'e cansuyu

Okuduğunuz haber
YEŞİLAY'DA HEDEF GENÇLİK!

15 Temmuz Türk'ün destanıdır

Anasayfa   /    Sağlık    /    Yeşilay'da hedef gençlik!

Yeşilay'da hedef gençlik!

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek devam eden çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

SAĞLIK      13 Temmuz 2021 - 16:18     0

Yeşilay'da hedef gençlik!

YEŞİLAY’IN HEDEFİ BÜYÜK

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Tarihi bir geçmişe sahip olan Derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalara değinen Ertürk, önümüzdeki süreçte sosyal, kültürel ve eğitimsel çalışmalara ağırlık vererek özellikle çağımızın en büyük hastalığı olan teknoloji bağımlılığını ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Yeşilay Derneği başkanlığına 28 Nisan tarihinde atanan ancak pandemi nedeniyle yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veremeyen Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

TARİHİ BİNADA İLK TOPLANTI

Restore edilmesine rağmen uzun yıllar kullanılamayan Karslıoğlu Konağı YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Yeşilay Yozgat Şubesi yeni Yönetiminin ilk toplantısına ev sahipliği yaptı. Derneğin amaçlarını, yapacakları faaliyetleri özetleyen Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Alp Sinan Ertürk, eğitim çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. 28 Nisan tarihinde görevin kendilerine verildiğini, ancak pandemi nedeniyle bir araya gelme fırsatı bulamadıklarını belirten Ertürk, şu açıklamaları yaptı: “Yeşilay’ın köklü bir tarihi geçmişi var. 5 Mart 1920 yılında kurulan ve 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün nezdinde kamuya yararlı statüsü verilen bir dernek oluyor. Bu manada çok köklü geçmişe sahip. Yozgat’ta 2014 yılında faaliyete başlıyor. Geçmiş dönem başkanımız Halil İbrahim Coşkun’un çok büyük katkıları var. Onlara da bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

İLK HEDEF GÖNÜLLÜ

SAYISINI ARTTIRMAK

Ekip olarak güçlü bir ekibiz. Yozgat için, genç nesil için güzel faaliyetlerimiz olacak. Etkin çalışmalarımız olacak. Toplantıyı burada yapma amacımız da burası YEDAM Yeşilay Danışmanlık Merkezi şu an 60 kuruluş yılını kutluyor. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımızın katkıları ile Karslıoğlu Konağı bize tahsis edildi. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın desteklediği Türkiye Rehabilitasyon projesini uygulayacağız. Burada gençlerimize, bağımlılara yönelik rehabilite hizmetini ücretsiz vereceğiz. Bizim 600’e yakın gönüllü sayımız var ilk etapta bu sayıyı 2 bin’e çıkartmak istiyoruz. Burasını da inşallah Eylül ayında hizmete geçirerek, çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz.

ASIL BAĞIMLILIK

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Eğitim faaliyetleri bizim danışmanlık merkezine orayı aradığında oradan yönlendirilmiş olacak. Orası arandığında ilgili kişiler buraya yönlendirecek psikologlarımız rehabilite edecek. Bizim Genel Merkez, Milli Eğitim Bakanlığı, Müftülük, Emniyet ve birçok kurumla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Yozgat bağımlılık konusunda çok üst seviyede değil ama bunu en aza indirmek, özellikle internet bağımlılığına da yönelik çalışmalarımız olacak. Hedefimiz ilkokul çağına inen bağımlılığı, teknoloji bağımlılığını her evde bulunan özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkileri bulunan internet bağımlığını ortadan kaldırmak, çocukları sosyal ortama adapte edecek etkinliklerimiz de olacak.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor