Kayıp çocuk bulundu

Okuduğunuz haber
YAZIN DOLU FELAKETİ

İYİ Parti'de Demirer etkisi

Anasayfa   /    Güncel    /    Yazın dolu felaketi

Yazın dolu felaketi

Akdağmadeni Muşallimkalesi köyünde önceki gün etkili olan dolu nedeniyle tarım arazileri büyük zarar gördü.

GÜNCEL      13 Haziran 2022 - 17:37     0

Yazın dolu felaketi

Son bir haftadır etkili olan yağışlı havadan en fazla etkilenen yer Akdağmadeni Muşallimkalesi köyü oldu. Önceki gün akşam saatlerinde doluya dönüşen ve etkisini yarım saat sürdüren kimi yerlerde 1 metreyi bulan dolu hayatı felç etti. Evlerin önünü kapatan, araçların üzerini kapatan dolu afetinin yaşandığı köyde incelemeler yapan Vali Ziya Polat, hasar tespit çalışmalarının ardından gereken desteğin verileceğini söyledi.

Akdağmadeni Muşallimkalesi köyünde önceki gün etkili olan dolu nedeniyle tarım arazileri büyük zarar gördü.

DOLU HAYATI FELÇ ETTİ

Yaz aylarının gelmesine rağmen son bir haftadır etkili olan yağışlı hava en fazla tarım arazilerine zarar verirken önceki gün Akdağmadeni Muşallimkalesi köyünde yağan dolu akıllara durgunluk veren görüntüleri de beraberinde getirdi. Yer yer 1 metreyi bulan dolu birikintisi evlerin önünü kapatırken, araçlar dolu altında kaldı. Yaz günü kışın etkisini yaşayan ve şok olan vatandaşların tarım arazilerinin de büyük zarar görmesi, hasat öncesinde sıkıntıyı fazlasıyla arttırdı.

VALİ POLAT İNCELEME YAPTI

Yozgat Valisi Ziya Polat beraberinde Akdağmadeni Kaymakamı Fatih Topuz, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı ve Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, dolu yağışından etkilenen Akdağmadeni Muşalikalesi köyünde incelemede bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tarım arazileri ve köy içindeki hasar tespit çalışmalarının ekipler tarafından en kısa sürede tamamlanacağını belirten Vali Polat, gereken desteğin bu çalışmalar sonrasında verileceğini ifade etti.

BAŞKAN YALÇIN’TAN

GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın afetten etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  "Önceki gün akşam saatlerinde ilçemiz genelinde başlayan yağış özellikle Muşalikalesi Köyü ve Kirsinkavağı Köyü arasında şiddetli dolu şeklinde etkisini göstermiş ve ne yazık ki sel ve ani su baskınları yaşanmıştır. Tarımsal alanların tahrip olduğu afette en büyük tesellimiz can kaybının olmamasıdır. İlk saatlerden itibaren Belediye ekiplerimiz sahada olup vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için tüm gücüyle çalışmasına devam etti. Afetten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor