TOKİ'ye döner kavşak

Okuduğunuz haber
ARITMAYA KESİN ÇÖZÜM

Memura bayram ikramiyesi verilmeli

Anasayfa   /    Siyaset    /    Arıtmaya kesin çözüm

Arıtmaya kesin çözüm

AK Parti Belediye Başkan adayı Celal Köse, Sarıhacılı bölgesindeki iftar yemeğinde vatandaşlara önemli müjdeler verdi. Atıksu arıtma tesisinin kalkacağını, yerine şehrin girişine yakışır bir park yapılacağını ifade eden Köse, yol sorununun da kısa zamanda sona ereceğini dile getirdi.

SİYASET      25 Mart 2024 - 14:23     0

Arıtmaya kesin çözüm

Yozgat Belediye Başkanı ve AK Parti Yozgat Belediye Başkanı Adayı Celal Köse, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini kazanmaları durumunda hayata geçirecekleri Yeni Atık Su Arıtma Tesisi projesini hakkında bilgi verdi. Sarıhacılı bölgesinde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya gelen Köse, bölgedeki vatandaşların  beklentilerine uygun açıklamalar yaptı. Yol sorununu ortadan kaldırmak için çalışmaların başladığını belirten Köse, atıksu arıtma tesisinin de kaldırılacağını ifade etti.

Atık su arıtma sistemlerinin, Yozgat’ın doğasını tehdit eden su kirliliğinin büyük oranda önüne geçilmesi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse, kuracakları yeni Atık Su Arıtma Tesisi ile Yozgat’ın su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirecek ve artık şehir merkezinde kalmış eski atık su arıtma tesisini yeni yerine taşıyacaklarını söyledi.

Celal Köse, atık su arıtma sistemlerinin yerleşim yerlerinde, sanayi kuruluşlarında, hastanelerde, okullarda kısacası suyun kullanılarak kirletildiği her yerde kurulması gereken bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Malum şimdiki arıtma tesisimiz hemen Yozgat’ın çıkışında, TOKİ Sarıhacılı dediğimiz konutların hemen yanı başında. Onun yanında zaten imar planlarına açık yerler var. Orada 600 tane aile yaşıyor. Yani 2 bin 500, 3 bin nüfusumuz var. Onlara orada o kötü kokuyu koklatmayacak o çirkin görüntüyü seyrettirmeyeceğiz. Orada o vadiyle birlikte orayı kaldıracağız. Orayı yemyeşil bir alan yapacağız. Başıbüyüklü civarında bir alanı bu iş için tahsis edeceğiz ve atık su arıtma tesisimizi kuracağız. Buradaki atık sularımızı kapalı sistem borularımızla oradan götüreceğiz ve arıttığımız tertemiz suyu Saray tarafına vereceğiz ve tekrar döndereceğiz çiftçilerimiz kullansın diye. Buradan arıttığımız o tertemiz suyu tekrar çevirip Sarıhacılı’dan başlayarak o tarlaları sulamak kullanacağız. Milletvekillerimizin de desteğiyle parasını alıp yapacağımız bu proje hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor