Uyuşturucuya aman yok!

Okuduğunuz haber
YARDIMLAR HAYAT VERECEK!

Darbeler ülkeye ihanettir!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yardımlar hayat verecek!

Yardımlar hayat verecek!

Lösemi hastası Yiğitalp'in tedavisinin yapılması için gereken parayı toplamak için ailesi yeni bir yardım standı kurdu.

GÜNCEL      26 Mayis 2021 - 16:42     0

Yardımlar hayat verecek!

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan ve doğumundan 1.5 ay sonra Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 tanısı konulan Yozgatlı Yiğit Alp için Yozgat Lise Caddesi'nde ürün satışı yapılan bir stant kuruldu.
Yiğit Alp'in Teyzesi Beyda Özcan ve Dedesi Şükrü Avşar ile birlikte Yozgat Lise Caddesi'nde ürün satışı yapılan stant kurarak Yiğit Alp'e destek çağrısı yaptılar.
"MEDİKAL İHTİYAÇLARI ÇOK FAZLA"
Yiğit Alp'in hastalık süreci ve  tedavisi hakkında bir açıklamada bulunan Yiğit Alp'in teyzesi Beyda Özcan, "Yiğit Alp doğduğu zaman yani ilk 1 hafta içerisinde annesi tarafından hareketlerindeki yavaşlık fark edildi. Ardından bir hastane süreci başladı. Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra genetik test alınması için Ankara'ya numuneler gönderildi. Ardından 1 ay sonra genetik test raporu çıkarıldı, tanısı kondu ve SMA hastası olduğu ortaya çıktı. Yiğit Alp şuan 1 buçuk yaşında fakat gitmeyi istediğimiz hastane Texsas ve bu tedaviyi 2 yaş altındaki hastalara uyguluyor. Tedavini adı Zolgensma yaklaşık 44 ülkede uygulanmakta ve Avrupa'nın birçok ülkesinde  sigorta kapsamına alınmış bir tedavidir. Ülkemizde maalesef uygulanmamaktadır. Bilimsel verilerin yetersizliği ön plana çıkartılarak henüz bu tedavi ülkemiz sınırları içerisinde uygulanmıyor. Sağlık Bakanlığı her konuda destek olduklarını söylüyorlar fakat bizim bebeklerimizin medikal ihtiyaçları çok fazla. Faturalarda da SGK ne kadarını ödüyor hepsi tek tek yazıyor. Dileyenlerle bu faturaları da paylaşabiliriz. Şuan devletimizin gözle görünür bir desteği yok diyebiliriz. Varsa da cihaz 40 Bin TL ise 2 Bin TL'den fazlasını vermiyor"  şeklinde konuştu. 
"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"
10 aydır kendi çabaları ile kampanya yürüttüklerini söyleyen Özcan, vicdanı ve merhameti olan herkesten destek beklediklerini ifade etti. Özcan, "Tüm Yozgat halkına aslında sadece Yozgat halkı olmasına da gerek yok bir bebeğin gözüne baktığı zaman etkilenen ve nefes alamadığını gören vicdan, merhamet sahibi herkesten destek bekliyoruz. Çünkü Yiğit Alp'in yaşayabilmesi için sadece Yozgat halkına da değil vicdanı, merhameti olan ve onu evladı gibi görebilecek insanların desteğine ihtiyacı var. Kampanyamızı 10 ay önce ben başlattım. Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü Yiğit Alp'in umut elçileri var. Onlar sayesinde bir şeyler yapmaya ve Yiğit Alp'e nefes olmaya çalışıyoruz. Gören, duyan herkesin desteğine ihtiyacımız var.  Son olarak sadece Turksell kullanıcıları büyük harflerle NEFES yazarak 3632'ye gönderdikleri takdirde Yiğit Alp'e 10 TL değerinde bağış yapabiliyorlar" dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor