İkinci altın Atakan'dan

Okuduğunuz haber
YAÇEV'DEN İLK ADIM

Yine yanında olacak!

Anasayfa   /    Güncel    /    YAÇEV'den ilk adım

YAÇEV'den ilk adım

Yozgat'ta çevre bilincini aşılamak ve çeşitli faaliyetleri ile çevre olgusunu artırmak amacıyla kurulan Yaşanabilir Çevre Derneği ilk etkinlik programını hayata geçirdi.

GÜNCEL      15 Nisan 2019 - 16:56     0

YAÇEV'den ilk adım

Yozgat'ta çevre bilincini aşılamak ve çeşitli faaliyetleri ile çevre olgusunu artırmak amacıyla kurulan Yaşanabilir Çevre Derneği ilk etkinlik programını hayata geçirdi. Yaşanabilir Çevre Derneği ve YOKAB iş birliği ile Yozgat Katı Atık Bertaraf Tesislerinde düzenlenen etkinlik programına Fatma Temel Turhan Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ve Öğretmenleri katılım sağladı. Yaşanabilir Çevre Derneği Başkan Yardımcısı ve YOKAB müdürü Ayça Yılmaz Durak hanımefendi katılımcılara tesisi gezdirerek katı atık bertaraf Tesisleri nde çöplerin ön ayrıştırma ünitesinden geçirilerek Organik atıkların Fermantasyon tesisinde çürütülmesi sonucu elde edilen biyogazdan mevcut düzenli depolama arasında oluşan metan gazından enerji üretilmesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca tıbbi atık Tesisinde, tıbbi atıkların sterilize edildikten sonra nasıl bertaraf edildiğini anlattı. Fidan  dikme etkinliğinin ardından katılımcılara tesis personeli tarafından çay ve pasta ikram edildi. Etkinlik hakkında Yaşanabilir Çevre Derneği Başkanı Ahmet Fidan "Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirasın çevre olduğunu ve bu sebeple hem çevrenin korunmasının hem de atıkların ekonomiye kazandırılmasının önemini vurguladı." Her yaştan ve her kesimden insanın içinde yaşadığımız dünyayı korumak gibi ciddi bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek hepimizin insanlık ve vatandaşlık görevidir. Havanın temiz, toprakların bereketli, suların sağlıklı ve iklimlerin dengeli olması için Doğaya Karşı daha duyarlı olmalıyız. Daha yaşanabilir bir dünya için daha temiz bir çevre şart.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor