MHP'de Kurultay heyecanı

Okuduğunuz haber
VATAN SİZE MİNNETTAR

Suçlular yakalandı

Anasayfa   /    Güncel    /    Vatan Size minnettar

Vatan Size minnettar

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü törenlerle kutlandı

GÜNCEL      18 Mart 2021 - 16:10     0

Vatan Size minnettar

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü törenlerle kutlandı

Vatan size minnettar

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olarak anılan ve 253 bin şehidimizin kanıyla, canıyla sulayarak bizlere armağan ettiği Çanakkale Zaferinin Şehitler Günü adı ile yapılan anma programı oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğimizin daha sağlam temeller üzerine oturtulması, tarihimize, geçmişimize ve binlerce evladımızın kanıyla suladığı Vatanımıza daha iyi sahip çıkılmasının gerekliliğinin anlaşıldığı bu günde, Şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen törenlerde Şehitlerimize manevi görev yerine getirilmiş oldu.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen anma programı, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Ziya Polat’ın Şehitlik Defterine bu büyük zaferle ilgili notlar düşerek imzalamasının ardından törene geçildi. Şehit ailelerinin de hazır bulunduğu törende oldukça duygulu anlar da yaşandı.

DUALAR ŞEHİTLERE

Yozgat Valisi Ziya Polat’ın Şehitlik defterini imzalamasının ardından tören mangasının saygı atışı yaptığı programda şehit mezarları ziyaret edilerek dualar okundu ve karanfil bırakıldı. Vali Polat ve beraberindekiler şehitlikteki programın ardından şehit aileleri ve gaziler derneğini ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Nedim Elmalı,  şehit aileleri ve gaziler ile bir süre sohbet eden Vali Polat, Şehit Ailelerinin Devlete emanet olduğunu ve bu emanete en iyi şekilde sahip çıkacaklarını söyledi.

Program daha sonra Şehit Ailelerinin ziyareti, Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni, Fatih Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde yapılan ‘Şehit Kütüphanesi’ açılışı ile sona erdi.

Programa Vali Ziya Polat'ın yanısıra, Belediye Başkanı Celal Köse, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, kurum müdürleri, siyasi parti yetkilileri ve STK temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar da katıldı. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor