Formanın hakkını verin!

Okuduğunuz haber
UZUNLU'DA SORUN ÇÖZÜLÜYOR!

Fırınlara denetim

Anasayfa   /    Güncel    /    Uzunlu'da sorun çözülüyor!

Uzunlu'da sorun çözülüyor!

Boğazlıyan Uzunlu Barajı'nın sulama sisteminde yaşanılan sıkıntı inşaat çalışmaları start alan yeni sistemle çözüme kavuşturulacak.

GÜNCEL      05 Ocak 2021 - 17:08     0

Uzunlu'da sorun çözülüyor!

DSİ 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Boğazlıyan İlçesinin yaklaşık 18 km kuzeydoğusunda yapılan ancak yaşanılan kaçaklar nedeniyle bir türlü bölgede sulamaya yeterli katkıyı sağlayamayan ve uzun süredir bu sorunu çözülemeyen Boğazlıyan Uzunlu Barajı sulama sistemini yeniden yapılıyor. Müteahhit firmaya iş teslimini yaptılan ve tahliye kanallarında çalışmaları başlayan baraj, nihayet beklentilere karşılık verecek. Yaklaşık 200 kilometre boru döşenerek 80 bin dekarlık alanda kapalı devre sulama sisteminin tesis edilmesi ile birlikte tarım arazileri suyla bulaşacağı için hem verim hem de kazancın artması sağlanmış olacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor