Okuduğunuz haber
URFALILARI DA KIZDIRDIK!

Zehir gibi operasyon 32 gözaltı

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Urfalıları da kızdırdık!

Urfalıları da kızdırdık!

Bürokratik hatalar nedeniyle ellerinden kaçırdıkları 72 milyon avroluk yatırımın faturasını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a kesmeleri abesle iştigal olarak değerlendirildi.

EKONOMİ      31 Agustos 2022 - 22:06     0

Urfalıları da kızdırdık!

Şanlıurfa için iki gün önce Urfa medyası tarafından gündeme getirilen bir iddianın Yozgat adına rahatsız verici bir düzeyde olması, dikkatlerden kaçmadı. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Şükrü Kırboğa Şanlıurfa’ya yapılması planlanan 72 milyon avroluk tekstil yatırımının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın girişimleri sonucunda Yozgat’a alındığını iddia etmesi üzerine Şanlıurfa ayağa kalktı. 5 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın yanına biodizel tesisi yapılması nedeniyle yatırımcının sıkıntısını aktardığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın böyle bir yatırımı Yozgat’a taşımasının izah edilmesini isteyen Urfalıların yatırımcıya yaşatılan sıkıntıları gözden kaçırıp, Oktay’a yüklenmesi de haksızlık olarak nitelendirildi.

Çorum medyasının ve siyasi parti başkanlarının Yozgat’a büyük yatırımlar yapıldığı iddiasıyla Meclisteki isimlere yüklenmelerinin ardından bu kez de Urfalılar, Şanlıurfa’ya yapılması planlanan 72 milyon avroluk tekstil yatırımının Yozgat’a gitmesi nedeniyle ortalığı ayağa kaldırdı.

72 MİLYON AVRULOK

YATIRIM YOZGAT’A ALINDI

Urfa medyası konuyu son iki gündür gündemine taşımaya başladı. Şanlıurfa’dan Yozgat’a kaçan yatırımcı ile ilgili haberi gazeteci Ömer Dodanlı gündeme taşıdı. Ömer Dodanlı köşesine taşıdığı “Uyu Urfa Uyu” başlıklı yazısında; “Şanlıurfa'da önceki Valimiz Abdullah Erin tarafından 10 dakikada yer tahsisi yaptığı 72 milyon avroluk yatırım ne oldu da yaklaşık 4,5 milyon lira (eski parayla dört buçuk trilyon lira) yapılan masrafın ardından bürokrasi engelleri nedeniyle Yozgat’a kaçtı.” ifadelerine yer verdi.

SİYASİLER DE BOŞ DURMADI

Urfalı siyasetçiler de boş durmadı ve 5 bin kişiye istihdam sağlayacak, yer tahsisi yapılan ve 4,5 trilyon para harcanan fabrikanın Yozgat’a gittiği iddiası Urfa’da gündem oldu. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Şükrü Kırboğa, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa il Başkanı ve aynı zamanda partinin MKYK üyesi İsmail Yavuz yaptıkları açıklamalarda böylesine bir yatırımın Yozgat’a kaçırılmasının bir açıklaması olduğu gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yüklendiler.

YATIRIMCININ NİYE KAÇTIĞINA BAKMADAN

FUAT OKTAY’A YÜKLENDİLER

Nüfusu bir milyonu aşan Urfa’ya yapılacak olan yatırımın Yozgat’a alınmasının geçerli bir izahının kendilerine yapılmasını isteyen siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a haksız şekilde yüklenmeleri ise dikkatlerden kaçmadı. Yatırımcının fabrika yeri kazısı yaparken birden bire OSB bir karar alıyor ve bu 72 milyon avroluk tekstil fabrikasının tam da yanına 'Bio dizel' yanıcı madde imal edecek olan bir firmaya yer tahsisinde bulunmuş. Tekstilci yatırımcı itiraz etmiş ‘Tekstil ile bio dizel yan yana olmaz’ diye. Alınan karar gereği bio dizel firmasına yer tahsisi yapılınca firmanın bu mağduriyetinin bir şekilde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a ulaşması sonrasında sorunu çözdüğü ve yatırımı Yozgat’a getirdiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a böylesine haksızlık yapılmasına Yozgat kamuoyunun bir tepki vermesi bekleniyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor