Selahattin Şenliler'i kaybettik!

Okuduğunuz haber
ÜNİVERSİTE ÇITA YÜKSELTTİ!

Çakır'dan kutlama

Anasayfa   /    Eğitim    /    Üniversite çıta yükseltti!

Üniversite çıta yükseltti!

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitenin yakın zamanda hayata geçirdiği BOYSİS BOZOK Mobil uygulaması, YOBUTV çevrimiçi video içerik platformu ve Endüstriyel Kenevir alanında yürütülen son çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Rektör Karadağ, “Üniversitemizin gerek ihtisaslaşma alanı olan “Endüstriyel Kenevir” alanında gerekse eğitim ve öğretimin her şart ve ortamda kalitesinin yükseltilmesi adına yürüttüğü çalışmalar “Kararlılıkla Başarıya” misyonumuzla sürdürülmeye devam edecektir. Bu bağlamda BOYSİS MOBİL uygulamasının, YOBUTV video içerik platformunun ve Endüstriyel Kenevir alanında yürüttüğümüz son çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

EĞİTİM      28 Aralik 2020 - 17:41     0

Üniversite çıta yükseltti!

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitenin yakın zamanda hayata geçirdiği BOYSİS BOZOK Mobil uygulaması, YOBUTV çevrimiçi video içerik platformu ve Endüstriyel Kenevir alanında yürütülen son çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Rektör Karadağ, “Üniversitemizin gerek ihtisaslaşma alanı olan “Endüstriyel Kenevir” alanında gerekse eğitim ve öğretimin her şart ve ortamda kalitesinin yükseltilmesi adına yürüttüğü çalışmalar “Kararlılıkla Başarıya” misyonumuzla sürdürülmeye devam edecektir. Bu bağlamda BOYSİS MOBİL uygulamasının, YOBUTV video içerik platformunun ve Endüstriyel Kenevir alanında yürüttüğümüz son çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitenin yakın zamanda hayata geçirdiği BOYSİS BOZOK Mobil uygulaması, YOBUTV çevrimiçi video içerik platformu ve Endüstriyel Kenevir alanında yürütülen son çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Rektörlük hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney ve Üniversite Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü  (UZEM)  Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya üzerinde ve Türkiye’de halen etkisini sürdüren salgın, hayatımızda önemli değişikliklere neden oldu. Bunlardan birisi ve artık olmazsa olmazlarımızdan olan uzaktan eğitim meselesidir. Pandemi sürecinin başından bu yana üniversitemiz UZEM (Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) bünyesinde bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yürütülmektedir. Üniversitemiz bu süreçte UZEM altyapısını kontrol edip, gerekli yapılanmayı sağlayarak yeni sisteme adapte oldu. Bu süreçte gerek öğrenci odaklı gerekse akademik personel odaklı aldığımız geri bildirimlerle var olan bir platform olan uzaktan eğitimi nitelikli bir hale getirdik. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle tamamen kendi imkânlarımızla oluşturulan BOYSİS (Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi) uygulaması Türkiye’de pek çok üniversitenin dikkatini çekmiş bu noktada bizimle irtibata geçmişlerdir.

 “BOYSİS BOZOK mobil uygulaması, öğrencilerimizin zamandan ve mekândan bağımsız öğrenmelerini destekleyerek onlara mobil öğrenme deneyimi sunmaktadır.”

BOYSİS ortamı öğrencilerimizin Covid-19 salgını sürecinde uzaktan öğretim hizmetlerinden eksiksiz yararlanmaları için oluşturulmuş öğrenme yönetim sistemidir. BOYSİS, fonksiyonel özelliği sayesinde mobil cihazlarla uyumlu bir altyapıya sahip olarak oluşturulmuştur. Ancak pandemi sürecinde öğrencilerimizin uzaktan öğrenme deneyimlerini eksiksiz yaşamaları için Android ve iOS işletim sistemleri ile uyumlu, BOYSİS ile entegre çalışan bir mobil uygulamayı da hayata geçirdik. Özgün tabanlı geliştirilen BOYSİS BOZOK mobil uygulamamız, öğrencilerimizin m-öğrenme şeklinde adlandırılan zamandan ve mekândan bağımsız öğrenmelerini destekleyerek onlara mobil öğrenme deneyimi sunmaktadır. Mobil uygulamamızda öğrencilerimiz ders konularını görüntüleyebilir, forum tartışmalarına katılabilir, ödevlerini gönderebilir, notlarını görüntüleyebilir ve bunlar gibi birçok etkinliği gerçekleştirebilirler.

Öğrencilerimiz bu süreçte, BOYSİS üzerinden oluşturulan etkinliklere dair bildirim almak istediklerini bizlere ilettiler. Mobil uygulamamız öğretim elemanlarımızın ders içerisinde oluşturdukları etkinlikleri “Etkileşimli Bildirimler” (Push Notification) olarak adlandırılan mobil uygulama bildirimiyle iletilebilmektedir. Öğrencilerimiz hayata geçirdiğimiz mobil uygulama içerisinde bulunan istek, öneri ve şikâyet formunu doldurarak mobil uygulamamızın geliştirilmesine yönelik öneri ve katkı sunabilmektedir.

BOYSİS BOZOK Mobil uygulaması sadece öğrencilerimiz için değil öğretim elemanlarımızın da kullanımına açık durumdadır. Arkadaşlarımız her geçen gün yeni özellikler ekleyerek mobil uygulamamızı daha da geliştirmek için yoğun bir çaba sarf etmektedirler.

BOYSİS BOZOK Mobil uygulamamız Apple App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebilmektedir.

 “YOBUTV, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin en canlı, dinamik bilgi paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin canlı yayınlandığı, topluma açılarak toplumu bilgilendirdiği bir platform olarak da vazife görecektir.”

Yine bu süreçte UZEM tarafından öğrenci ve öğretim elemanlarımızın bilgilenmelerine katkı sağlamak için yürütülen çalışmaların bir meyvesi olarak YOBUTV’yi hayata geçirdik. YOBUTV üzerinden öğrenci ve öğretim elemanlarımızın video içeriklerden öğrenmelerini sağlayacak bir ortam oluşturuldu. YOBUTV’den sadece öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız değil tüm Yozgat halkı ve ülkemizde internet kullanan herkes istifade edebileceklerdir. YOBUTV, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin en canlı, dinamik bilgi paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin canlı yayınlandığı, topluma açılarak toplumu bilgilendirdiği bir platform olarak da vazife görecektir. Böylelikle uzaktan eğitimin her türlü imkânını kullanmak için yoğun çaba harcayan Üniversitemiz, YOBUTV sayesinde de video içerikler ve canlı yayınlarla hayat boyu öğrenmeyi desteklemektedir.

Görsel ve işitsel deneyimin sunulduğu YOBUTV’de BOYSİS kullanım eğitimleri, ders içerikleri, eğiticilerin eğitimi, oryantasyon gibi birçok eğitime kolayca erişim sağlanabilmektedir.  YOBUTV üzerinden üniversitemiz Radyosu Bozok FM (107.0) de canlı olarak dinlenebilecektir. Görsel ve işitsel içeriklerin her geçen gün yenilerinin eklendiği YOBUTV video içerik platformumuza https://yobutv.bozok.edu.tr/ adresinden erişilebilmektedir.

Üniversitemizin kararlılıkla yürüttüğü çalışmaların bir neticesi olan ve özellikle öğrencilerimiz için büyük kolaylıklar getiren bu uygulamaların hayata geçirilmesinde özverili çalışmalarından dolayı UZEM Koordinatörü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney başta olmak üzere, çalışma emeği geçen Öğretim Elemanlarımıza ve projede yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 “Üniversitemizin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşmasıyla, kenevir bitkisinin tüm biyokütlesi kullanılarak yalıtım malzemesi elde edilmesi konusu çalışmalarımızın odağı haline gelmiştir.”

“Endüstriyel Kenevir” alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin, farklı alanlarda oluşturduğu çalışma grupları ile yürüttüğü çalışmalar da meyvesini vermeye başlamıştır. Kenevirin biyo-kütlesinin pek çok sektörde kullanıldığını biliyor ve bunları ifade ediyoruz.  Bunlardan birisi de yapı sektörü alanında ısı yalıtım malzemelerinde kenevirin kullanımıdır. Bilindiği üzere yapı sektörü dünya üzerinde en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Yapı sektörünün alt bölümlerinden olan yapı malzemeleri alanında yalıtım malzemeleri sektörde önemli bir yer kaplamaktadır. Yalıtım malzemeleri ile yapıların ısı, su, ses ve yangın yalıtımını sağlanabilmektedir. Yapıların ısı yalıtımı en genel anlamda, ısı geçişini azaltan bir direnç olarak tanımlanmaktadır. Isı yalıtımın en önemli avantajı yapılarda ısı kaybının %30-60 oranında azalmasıyla ekonomik kazanç sağlanmasıdır. Ayrıca daha az yakıt kullanılarak hava kirliliğinde önemli azalmalar görülebilmektedir. Mevcut endüstriyel yalıtım malzemelerine alternatif olarak;  odun lifi levhalar,  koyun yünü, saz, mantar, saman, pamuk yünü, selüloz, keten ve kenevir elyafları gibi doğal yalıtım malzemeleri olarak kullanılmaktadır. Bu malzemelere ek olarak özellikle son 10 yıl içerisinde kenevir esaslı ürünlerin de sektörde yer aldığı görülmektedir.

Bu bağlamda Üniversitemizin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşmasıyla, kenevir bitkisinin tüm biyokütlesi kullanılarak yalıtım malzemesi elde edilmesi konusu çalışmalarımızın odağı haline gelmiştir.

Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yuşa Şahin tarafından yürütülen proje kapsamında elde edilen bulgulara göre;  Kenevir bitkisinin biyokütlesinin çeşitli bölümlerinden (sap, lif) elde edilen malzemeler ile farklı yoğunluk ve ısıl özelliklere sahip 20’ ye yakın ürün elde edilmiştir. Bu ürünlerin ısıl performans deneyleri ODTÜ Termal Analiz Laboratuarlarında belirlenmiştir.

Alınan sonuçların, proje kapsamında elde edilen bu ürünlerin büyük bir kısmının sektörde mevcut olarak bulunan alternatif ürünlere kıyasla daha yüksek ısıl performansa sahip olduğunu göstermiştir.

Araştırmalarımız, konuyla ilgili örnek ürünler ve patentleme çalışmalarımız, Üniversitemiz BAP destekli “Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Alanında Endüstriyel Kenevir Araştırma Projeleri” kapsamında devam etmektedir.  Amacımız, endüstriyel kenevirin inşaat endüstrisinde kullanılabilirliğinin araştırılması ve hafif, dayanıklı ve termal özelikleri yüksek yapı malzemesi elde edilmesidir.

Ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları programımızdaki bir öğretim elemanımız tarafından geleneksel usulle kenevirden kağıt üretimi gerçekleştirilmiştir. Farkındalık oluşturmak adına kenevirden üretilen kağıtlarla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimizin isimleri kaligrafik yazı ile yazılmış ve kendilerine takdim edilmek üzere hazırlanmıştır. Kenevirden kağıt üretimi konusunda da akademisyenlerimizin çalışmaları devam etmektedir.

Endüstriyel Kenevir alanında yürütülen bu önemli çalışmalardan dolayı Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz başta olmak üzere, çalışma gruplarında özveri ile çalışan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum.

Üniversitemizin gerek ihtisaslaşma alanı olan “Endüstriyel Kenevir” alanında gerekse eğitim ve öğretimin her şart ve ortamda kalitesinin yükseltilmesi adına yürüttüğü çalışmalar “Kararlılıkla Başarıya” misyonumuzla sürdürülmeye devam edecektir. Bu bağlamda BOYSİS MOBİL uygulamasının, YOBUTV video içerik platformunun ve Endüstriyel Kenevir alanında yürüttüğümüz son çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor