Sporun ve sporcunun yanındayız

Okuduğunuz haber
TÜRKİYE'NİN ŞARKISI 'BEN YORULDUM HAYAT'

Bozok'ta yüz yüze eğitim

Anasayfa   /    Güncel    /    Türkiye'nin şarkısı 'Ben Yoruldum Hayat'

Türkiye'nin şarkısı 'Ben Yoruldum Hayat'

Yozgat’ın son dönemlerdeki en popüler sanatçılarından biri olan Mümin Sarıkaya’nın Ben Yoruldum Hayat şarkısı korona günlerinin en fazla dinlenen şarkısı oldu.

GÜNCEL      25 Subat 2021 - 22:08     0

Türkiye'nin şarkısı 'Ben Yoruldum Hayat'

Yozgat’ın son dönemlerdeki en popüler sanatçılarından biri olan Mümin Sarıkaya’nın Ben Yoruldum Hayat şarkısı korona günlerinin en fazla dinlenen şarkısı oldu. İnsanların içerisinde bulunduğu olumsuz durumu en iyi yansıtan şarkı olarak dikkat çeken Ben Yoruldum Hayat dinlenme rekorları kırdı.

Covid-19 pandemisinin ikinci dalga etkilerini değerlendirmek amacıyla ülke genelinde gerçekleştirilen çalışma, ilginç sonuçlara ulaşıldı. Pandemiye ilişkin ruh halimizi en iyi yansıtan şarkı, Mümin Sarıkaya’nın “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı oldu.

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Aydın Öztürk, Method Research Company Proje Direktörü Hale Aslı Kılıç ve Pazarlama Uzmanı Şeyda Aydın tarafından yürütülen ‘2. Dalga Sonrası Türkiye Araştırması’ sonuçlandı.

TÜRKİYE’NİN ŞARKISI

“BEN YORULDUM HAYAT” OLDU

Araştırmada katılımcılara “Pandemi sürecinde kendinizi düşündüğünüzde hangi şarkı sizi en iyi yansıtmaktadır’ şeklinde açık uçlu bir soru da yöneltildi. Şarkıların çok büyük bir çoğunluğunun arabesk müzik türünde olup olumsuz duyguları temsil ettiği görüldü. Ancak yine de umut, sabır, teselli gibi duyguları yansıtan şarkılar da listede yerini aldı. Buna göre Türkiye genelinde ruh halimizi en iyi yansıtan şarkı Mümin Sarıkaya’nın ‘Ben Yoruldum Hayat’ isimli şarkısı oldu. Kadınlar en çok Göksel’in ‘Depresyondayım’ isimli şarkısını ve erkekler ise Müslüm Gürses’in ‘İtirazım Var’ isimli şarkısının kendilerini en iyi şekilde yansıttığını söyledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor