Bütçe dostu ekmek!

Okuduğunuz haber
TOKİ MAĞDURLARI EVLERİNİ İSTİYOR

Köy yolları rezalet!

Anasayfa   /    Güncel    /    TOKİ mağdurları evlerini istiyor

TOKİ mağdurları evlerini istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Yozgat’ta arazisine Millet Bahçesi yapılan Menekşe Evleri’nin hak sahiplerinin beklentilerini yeniden gündeme taşıdı.

GÜNCEL      30 Mart 2023 - 16:11     0

TOKİ mağdurları evlerini istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Yozgat’ta arazisine Millet Bahçesi yapılan Menekşe Evleri’nin hak sahiplerinin taleplerini yeniden gündeme taşıdı.

Milletvekili Keven, TBMM’deki konuşmasında şunları kaydetti: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a sesleniyorum: Yozgat'ta 180 hanenin oturduğu "Menekşe Evleri" denilen bölgeyi yıkıp arazisine Millet Bahçesi yapıyorsunuz. Bu 180 hak sahibine ise "Sizlere TOKİ'den ev yapıp vereceğiz." diyerek insanların evlerini yıktınız ancak hak sahiplerine yapılacak olan TOKİ'de inşaat yarım kaldı. İkmal ihalesine henüz çıkılmadı ve ikinci müteahhit de işi bıraktı. 2022 sonbaharında teslim edilmesi gereken evler hâlâ inşaat hâlinde bekliyor. Hak sahiplerine 1.100 lira kira yardımı ödeniyorken bu insanlar dışarıda 3 bin lira kira ödüyorlar.Kiradan ve gecikmeden doğan bu farkı kim ödeyecek? TOKİ yarım kalan inşaatın ikmal ihalesini bir an önce tamamlamalıdır ve hak sahiplerine yapılacak evleri bir an önce teslim etmelidir.”

Etiketler

#Ali Keven

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor