Saat Kulesi şaşırdı!

Okuduğunuz haber
TOKİ BİLMECESİ

Forma aslanın ağzında

Anasayfa   /    Güncel    /    TOKİ bilmecesi

TOKİ bilmecesi

TOKİ’nin Mutafoğlu Mahallesi'nde yapımını sürdürdüğü 643 konut, Ticaret Merkezi, Cami ve okuldan oluşan projesinin ne zaman bitirileceği merakla bekleniyor.

GÜNCEL      25 Agustos 2022 - 16:28     0

TOKİ bilmecesi

Yıllardır Türkiye’nin her ilinde vatandaşların ucuz ev sahibi olmasını sağlayan TOKİ’nin Mutafoğlu Mahallesi'nde yapımını sürdürdüğü 643 konutluk inşaatları hak sahiplerine ne zaman teslim edeceği sorusu henüz cevabı bulmadı. Evlerini görme imkanı bile bulamayan vatandaşlar kış aylarının yaklaştığını, okul hazırlıklarının başladığını ifade ederek bir an önce bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasını bekliyorlar.

TOKİ’nin Mutafoğlu Mahallesi'nde yapımını sürdürdüğü 643 konut, Ticaret Merkezi, Cami ve okuldan oluşan projesinin ne zaman bitirileceği merakla bekleniyor.

HAK SAHİPLERİ

AÇIKLAMA BEKLİYOR

Ak Parti Milletvekili Yusuf Başer haricinde kimsenin bu konuda şu ana kadar açıklamama yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Ev sahiplerinin inşaatın e zaman tamamlanacağı, evlerinin kendilerine ne zaman teslim edileceğine yönelik açıklama yapacak bir muhatap bulamaması, evlerini henüz görme imkanına da kavuşamaması, yaklaşan kış ayları öncesinde sıkıntıları tetikledi. Okul inşaatının bitirilmemesi de ayrı bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Evlerin geç teslim edilmesi halinde çocuklarını okullara kaydettirmek zorunda kalacak, taşındıktan sonra da tüm düzenleri bozulacak olan hak sahipleri, şu an ikamet ettikleri konutların sahipleri ile de az da olsa sorun yaşamaya başladılar.

KİRA TARTIŞMASI

İkamet ettikleri evlerin sahipleri ile ne zaman çıkacakları konusundaki soruya et cevap veremedikleri için zaman zaman karşı karşıya gelen ve mevcut sözleşmeleri bittiği için kira konusunda da anlaşmazlıklar yaşayan hak sahipleri, teslimin bir an öce yapılmaması halinde daha büyük tartışmaların yaşanmasını kaçılmaz olarak gösterdiler. TOKİ’ye teslimi kısa bir süre sonra yapılması beklenilen TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede bağlantı yollarının bitirilmemesi de teslim süresini uzatacak gibi görünüyor. Bu konuda yetkililerin ev sahiplerinin sıkıntılarını ortadan kaldırmak için teslim tarihini et bir şekilde belirtmeleri bekleniyor.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor