Başarıya teşvik

Okuduğunuz haber
TMO'LARIN KAPATILMASINA TEPKİ

Havzalar ıslah edilecek

Anasayfa   /    Siyaset    /    TMO'ların kapatılmasına tepki

TMO'ların kapatılmasına tepki

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya, Şefaatli, Saraykent ve Doğankent Toprak Mahsulleri Ofisi ajanslarının tesisli ekip statüsüne dönüştürülmesine tepki göstererek, “Vatansever, yiğit, çalışkan Yozgat’ımıza reva görülmemeli” dedi.

SİYASET      08 Ocak 2020 - 19:34     0

TMO'ların kapatılmasına tepki

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye 4 TMO Ajanslarının kapatılmasına yönelik alınan kararı sordu.

MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Sarıkaya, Şefaatli, Saraykent ve Doğankent Toprak Mahsulleri Ofisi ajanslarının tesisli ekip statüsüne dönüştürülmesine tepki göstererek, “Vatansever, yiğit, çalışkan Yozgat’ımıza reva görülmemeli” dedi.

Sedef, Yozgat’ın Türkiye’nin önemli tarım merkezi olduğuna değinerek, “Toprak Mahsulleri Ofisi yönetim kurulu karar alarak; TMO Sarıkaya Ajans Amirliği kapatılarak Yerköy Şube Müdürlüğünün gözetiminde tutulmasına, Şefaatli Ajans Amirliğinin tesisli ekip statüsüne düşürülerek Yerköy Şube Müdürlüğüne bağlanmasına, Doğankent Ajans Amirliğinin tesisli ekip statüsüne düşürülerek Sorgun Ajans Amirliğine bağlanmasına, Saraykent tesisli ekibinin Yerköy Şube müdürlüğüne bağlanmasına karar vermişlerdir” dedi.

Yozgat’ın tarım şehri olduğunu belirterek, Şefaatli, Sarıkaya, Saraykent ilçeleri ve Doğankent’in Yozgat’ın mazbut yerleşim yerleri olduğunu ifade etti.

Sedef, şunları kaydetti:

“Genel olarak dışa göç sıkıntısı çeken ilimizde bahsi geçen ilçelerimiz de etkilenmektedir. İlçelerimizde bulunan Ajans Amirliklerinin tesisli ekip statüsüne düşürülerek Yerköy Şube Müdürlüğüne bağlanması, kurumda çalışan personellerin başka işletmelere aktarılması hem çiftçilerimizi hem de ilçelerimizi ekonomik açıdan zora sokacaktır. Bu uygulama vatansever, yiğit, çalışkan Yozgat’ımıza reva görülmemeli.

Ayrıca Çandır, Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerimizde bulunan TMO tesisleri de uzun yıllardır KAYSERİ Şube Müdürlüğüne bağlıdır. İlimiz Yozgat gibi önemli bir tarım şehrinin ilçelerinde bulunan TMO tesislerinin komşu bir şehre değil, ilimizde bulunan TMO şube müdürlüğüne bağlanması Yozgatlı çiftçilerimizin geleceği için faydalı olacaktır.

Bu kapsamda;

1- Yukarda bahsi geçen Sarıkaya, Şefaatli, Doğankent ve Saraykent ilçelerimizde bulunan Ajans Amirlikleri ve tesisli ekiplerin hangi ihtiyaçtan kaynaklı statüleri değiştirilmiştir?

2- Çandır, Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerimizde bulunan TMO tesisleri KAYSERİ Şube Müdürlüğüne bağlıdır. İlimizde Şube Müdürlüğü varken Çandır, Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerimizde bulunan TMO tesisleri neden Kayseri şube müdürlüğüne bağlıdır? Bu tesislerin yeniden Yozgat şubeye bağlanması düşünülmekte midir?”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor